Procesul intentat de Epuras Agentiei Nationale de Integritate ajunge la Curtea de Apel Suceava!

Miercuri a avut loc la Tribunalul Botosani primul termen al procesului intentat Agentiei Nationale de Integritate de catre consilierul judetean Gheorghe Epuras.

Acesta a contestat in instanta raportul prin care ANI l-a declarat incompatibil pe Epuras, pe motiv ca acesta ar fi fost in incompatibilitate, intrucat desi era consilier judetean, figura si ca functionar public in cadrul Primariei Mihai Eminescu, pe functia de auditor. Epuras a fost angajat la Primaria Mihai Eminescu de mai multi ani, iar din iulie 2010 este si consilier judetean.

Intre timp, Epuras si-a dat demisia de la Primaria Mihai Eminescu.

"Eu le-am transmis punctul de vedere. Pe 20 aprilie am aflat de starea de incompatibilitate, si pe 29 mi-am dat demisia de la Primaria Mihai Eminescu. Cand voi primi hartia de la ANI, voi depune contestatie", declara Gheorghe Epuras pe data de 17 iunie 2011.

Raportul privitor la consilierul judetean Gheorghe Epuras prevede ca persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor legii menționate, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

"Astazi a fost primul termen si competenta solutionarii contestatiei a fost declinata catre Curtea de Apel Suceava. Am inteles ca cei de la ANi au depus o intampinare", a declarat Gheorghe Epuras. 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după ce a pierdut în fața clujenilor: ”Asta le-am reproșat la pauză!” (Galerie foto)

Monday, 28 October 2024

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 4 prin Bodișteanu, însă cele două formații au intrat la egalitate la cabine, în urma reușitei lui Cristea. Miranyan, în minutul ...

Garda de Mediu: Amenzi usturătoare pentru botoșănenii care incendiază deșeurile! (foto)

Monday, 28 October 2024

Este vorba despre alte tipuri de deșeuri decât cele menajere, care nu au fost preluate de operatorul de salubrizare. Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri (persoane fizice ...

Lucrări de reabilitare a drumurilor locale, desfășurate cu succes într-o comună din Botoșani!

Monday, 28 October 2024

Procesul de modernizare și dezvoltare înaintează cu pași repezi în comuna Prăjeni. Proiectul de modernizare demarat în vara acestui an este de natură a asigura accesul facil și...