Proces de viol mutat de la o instanţă la alta

Proces de viol mutat de la o instanţă la alta
O instanţă a Judecătoriei Botoşani va judeca abominabila faptă a unui individ dintr-un sat de lângă Ştefăneşti, care a profitat de autoritatea pe care o exercita asupra fiicelor sale şi pe lipsa lor de apărare.

Asta după ce un magistrat de la Judecătoria Săveni a solicitat să se abţină de la judecarea acestui caz, iar Tribunalul Botoşani i-a admis cererea, desemnând Judecătoria Botoşani, egală în grad cu cea de la Săveni, să continue procesul.

Aurel G. a ajuns în atenţia anchetatorilor în toamna anului trecut, după ce una dintre fiicele sale, în vârstă de 11 ani, a povestit dirigintei ce îndură acasă- era obligată să întreţină raporturi sexuale orale cu propriul tată, aceeaşi suferinţă trăind şi surioara ei, de 9 ani. Abuzurile au început încă din vară, însă mama copilelor nu şi-a dat seama de ceea ce se întâmpla, fiind şocată de ceea ce diriginta i-a povestit.

Atunci l-a confruntat pe partenerul de viaţă. În familie a izbucnit un scandal, femeia sunând la 112 şi reclamând abuzurile. Cele două fetiţe au fost examinate medico- legal, însă medicii au stabilit că sunt virgine. Individul a fost arestat preventiv, iar la sfârşitul lunii noiembrie a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de viol.

Fetele au fost internate într-un centru de protecţie a minorului, unde beneficiază de consiliere psihologică şi de îngrijiri. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la trei la 10 ani, la care s-ar putea adăuga un spor de pedeapsă, având în vedere că victimele sale fac parte din propria-i familie.

 

Spune-ne opinia ta