Flacari URIASE la Oneaga! Un depozit de lemne a luat foc in toiul noptii! GALERIE FOTO, VIDEO
INCENDIU!

Flacari URIASE la Oneaga! Un depozit de lemne a luat foc in toiul noptii! GALERIE FOTO, VIDEO
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Nicolae Iorga" al judetului Botosani au fost sesizati printr-un apel la 112, joi dimineata, putin dupa ora 3:00, cu privire la un incendiu la un depozit de lemne din satul Oneaga, comuna Cristesti. 

Alarma s-a dat in sat atunci cand un vecin al proprietarului depozitului a vazut flacarile si s-a dus imediat sa-l trezeasca din somn pe acesta. Mai multi sateni au intervenit cu galeti cu apa, pana cand pompierii au ajuns la fata locului. 

Cinci autospeciale cu apa si spuma au ajuns la incendiu, insa interventia a fost una extrem de dificila din cauza vantului, a materialului lemnos care intretinea arderea, dar si a lipsei sursei de apei in zona, flacarile ridicandu-se si la 10 m inaltime. Pompierii au fost nevoiti sa parcurga un drum de 14 km dus-intors pentru a realimenta masinile. 

"Nu stiu de la ce a pornit. Eu dormeam si m-a trezit un om ca arde depozitul vecinului meu. M-am dus si am scos vaca si pasarile si am incercat sa dau si eu o mana de ajutor pana cand au ajuns pompierii", a declarat unul dintre sateni, care are casa chiar langa depozit. 

Pentru a-i proteja gospodaria barbatului, pompierii au dat cu apa in permanenta pe cladirile acestuia, pentru ca focul sa nu se extinda si la el. 

"La sosirea garzii de interventie ardeau circa 50 de metri cubi de lemne, precum si o magazie, existand pericolul de propagare a flacarilor si la doua gospodarii din imediata apropiere, precum si la alta cantitate mare de material lemnos", a declarat plt. maj. Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul ISU Botosani.

Chiar si dupa ce pompierii militari au ajuns la fata locului, satenii i-au ajutat pe acestia, carand lemnele intr-o curte alaturata, dupa ce acestea erau udate. La ora 8:00, pompierii inca se luptau cu flacarile.

Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la cca.  33.000 lei. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui utilaj lăsat sub tensiune.
 


























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
2

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
127

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
25

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...