Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

Tânăra s-a ales cu dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

   Foto: stirisuceava.net

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.

La volan a fost identificată Claudia Z., de 28 de ani, din comuna Sucevița. Tânăra a prezentat pentru control permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului și asigurarea de răspundere civilă auto RCA, precizând verbal că nu deține asupra sa cartea de identitate.

Polițiștii au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că tânăra deține permis de conducere, acesta fiind valabil, fără mențiuni.

Ulterior, s-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române cu privire la autoturism, stabilindu-se că acesta figurează înmatriculat pe numele lui Ionuț C., din comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani.

Cu privire la asigurarea de răspundere civilă auto RCA prezentată de conducătoarea vehiculului s-a constatat că aceasta nu figurează în bazele de date ale Poliției Române și există suspiciune să fie falsificată.

Conducătoarea vehiculului a precizat că a achiziționat recent autoturismul în cauză, dar că nu are cunoștințe cu privire la documentele de acest fel și nu avea la cunoștință că acesta ar fi falsificat.

Documentul a fost ridicat prin ordonanță a lucrătorului de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea pentru continuarea cercetărilor.

Întrucât nu poseda cartea de identitate asupra sa, nu purta centura de siguranță în timpul deplasării și autoturismul Renault Megane Scenic nu figura cu asigurare de răspundere civilă valabilă, conducătoarea auto a fost sancționată contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „fals material în înscrisuri oficiale”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
15

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
13

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
28

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...