Probleme la un liceu botoșănean, sesizate în Consiliul Județean!

Probleme la un liceu botoșănean, sesizate în Consiliul Județean!
Problemele cu care se confruntă un liceu din municipiul Botoșani au fost aduse, joi, în atenție în cadrul ședinței de Consiliu Județean de consilierul Pavel Rusu, care face parte și din Consiliul de Administrație al unității de învățământ.

Unul dintre neajunsurile de la Liceul Tehnologic Special “Sf. Stelian", aflat în subordinea Consiliului Județean, este cel privind transportul elevilor. Rusu a precizat că microbuzul de care dispune la ora actuală liceul trebuie să facă mai multe curse pentru a-i aduce la școală pe cei aproximativ 80 de elevi.

“Au un singur microbuz de 16 locuri pe care care l-au primit în anii 2007-2008 și zilnic trebuie să aducă la liceu în jur de 80 de copii. Asta înseamnă să facă cel puțin trei drumuri. Unii copii întârzie la ore, nu pot veni pe jos, sunt copii cu nevoi speciale. Poate în timp se va găsi o soluție pentru un microbuz cu mai multe locuri pentru ca elevii să ajungă la școală în timp rezonabil. O altă problemă este în curtea liceului, care impropriu spus este curte. E plină de gropi cu apă, nu poți ajunge în liceu, mă refer la adulți, nu mai spun de copii. Sunt gropi de 15-20 de centimetri pline cu apă, nu ai pe unde călca. Am înțeles că pământul de acolo nu este al liceului, și este greu să merg să bituminezi dar o alee ar putea fi făcută. Este înfiorător să vezi un liceu cu o astfel de curte", a spus consilierul județean Pavel Rusu.

Președintele interimar al Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a spus că este la curent cu problemele cu care se confruntă unitatea de învățământ.

Acesta i-a cerut directorului de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri să pună în curtea liceului ceea ce rezultă din decopertările de pe drumurile județene, iar în ceea ce privește asigurarea transportului Sorescu a menționat că se va avea în vedere în programul de investiții un nou microbuz, când vor exista fondurile necesare. 

 

Spune-ne opinia ta