Ancheta DNA cu ramificații și în județul Botoșani: Petreceri plătite cu lemne ilegale!

Ancheta DNA cu ramificații și în județul Botoșani: Petreceri plătite cu lemne ilegale!
Informaţii explozive apar în dosarul de corupţie în care sunt anchetaţi primarul, viceprimarul şi şeful Ocolului Silvic din Hârlău.

Procurorii susţin că unul dintre şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a participat la o petrecere nocturnă alături de cei trei, la care toată prestaţia organizatorului a fost plătită cu lemne luate ilegal din patrimoniul Ocolului. Procurorii au refuzat să ofere numele şefului IPJ“ care participa la petreceri alături de funcţionarii acuzaţi de corupţie.

Surse judiciare au precizat Ziarului de Iaşi“ că la acea petrecere ar fi participat chiar şi Gheorghe Nichita, acesta fiind în acel moment sub control judiciar. La Hârlău, plata în lemne era o practică veche. Patronul unui restaurant era de asemenea plătit în material lemnos, pentru că îşi oferea unitatea pentru petrecerile la care participa spuma“ politicii din zona Hârlău, cu invitaţi de marcă“ de la Iaşi. Plata în lemne ajungea până la localuri din judeţul vecin, aproape de Botoşani.

Un nou dosar al DNA pare să facă explozie. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi susţin că şefii administraţiei de la Hârlău organizau petreceri la localuri agreate, la care participau oa­menii de seamă ai judeţului, şi care erau plătite ilegal cu lemne de la Ocolul Silvic. Informaţiile explozive apar în referatul privind luarea măsurii arestării preventive pe numele lui Cristian Cernescu şi Florin Ţăpuşă, primar şi vi­ceprimar în Hârlău, ambii membri PSD, dar şi asupra lui Ioan Amariei, şeful Ocolului Silvic din localitate.

Petrecerea la care ar fi participat şeful din Poliţie a fost organizată, potrivit procuro­ri­lor, în luna iulie 2015, şi ar fi avut loc, potrivit unor surse judiciare, la Maxut. Ulterior, şeful Ocolului Silvic ar fi acordat fără documente legale o cantitate considerabilă de material lemnos persoanei care a organizat respectiva petrecere.

Cantitatea de material lemnos a reprezentat o plată a prestaţiei nu­mitului (....) la o petrecere or­ganizată cu prilejul unei şedinţe de bilanţ la (....), petrecere organizată de Amariei Ioan la o cabană a ocolului silvic pe care îl conduce. La această petrecere a participat şi Cernescu Constan­tin, Ţăpuşă Florin, (....), şi unul din şefii Inspectoratului Jude­ţean de Poliţie Iaşi“, a precizat DNA.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
84

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
114

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
175

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...