Problema gunoiului din judet a fost IN SFARSIT rezolvata! Consilierii locali au permis aducerea deseurilor la depozitul temporar-FOTO

Problema gunoiului din judet a fost IN SFARSIT rezolvata! Consilierii locali au permis aducerea deseurilor la depozitul temporar-FOTO
Luni a avut loc sedinta extraordinara de Consiliu Local, proiectul principal fiind cel privind aprobarea primirii spre depozitare in spatiul de stocare temporara a deseurilor din municipiului Botosani, a deseurilor colectate de operatorii autorizati din judetul Botosani.

Viceprimarul Eugen Turcanu a solicitat ca la groapa temporara ce apartine municipiului Botosani sa fie depozitat doar gunoi adus din judetul Botosani si nu din alta parte, iar perioada sa fie de 4 luni sau pana la 4.000 de tone.

"Eu as propune stimati colegi sa facem un amendament prin care se poata fi aduse doar deseuri de pe raza judetului Botosani, pentru a nu consuma diferenta de 4.000 de tone cu deseurile din alte judete. As mai propune ca in loc de 4 luni, sa fie scris pana la 4.000 de tone, pentru ca pot fi aduse 4.000 de tone in 5 luni, 6 luni sau chiar 3 luni, ca sa nu fie conditionati de timp ci de cantitate", a precizat Eugen Turcanu.

Consilierul local Cosmin Andrei s-a inscris la cuvant si l-a atacat dur pe presedintele CJ, Florin Turcanu.

"Voi vota pentru acest proiect, dar se ridica un semn de intrebare, de ce ne-am adunat astazi aici? Ca sa rezolvam aceasta problema, cand domnul presedinte al CJ a inaugurat cu mare tam tam si presa depozitul de la Stauceni. A fost doar o simpla inaugurare? E gata depozitul? De ce se amana scoaterea la licitatie a depozitului de la Stauceni? Se asteapta o firma de casa a Consiliului Judetean? Acesta este motivul pentru care a fost facuta firma Consiliului Judetean care sa administreze si care acum a ramas cu doar doi angajati? Asteapta domnul presedinte un anumit operator?", a declarat Cosmin Andrei.



In apararea presedintelui CJ Botosani, Florin Turcanu, a sarit mai intai consilierul Catalin Alexa, dupa care viceprimarul Catalina Lupascu.

"Haideti sa nu ne uitam in oglinda retrovizoare si sa numaram gropile, ci sa ne uitam inainte si sa le ocolim si sa rezolvam o problema si nu sa ne uitam in urma. Haideti sa ne concentram si sa nu mai cautam vinovati", a spus Catalin Alexa.

"Haideti sa lasam politica deoparte si sa facem ceea ce trebuie sde facut", a adaugat si Catalina Lupascu.

Astfel, dupa mai bine de o ora de discutii si interpelari, proiectul a fost votat, insa cu cateva amendamente, iar unul dintre cele mai importante este cel ca nu au voie sa depoziteze gunoi pe platforma temporara operatorii care aduc deseuri din afara judetului Botosani.

Asta inseamna ca problema gunoiului menajer din judet s-a rezolvat, cel putin pentru o perioada de 4 luni de zile. Operatorii vor colecta gunoi din comune, il vor aduce la platforma temporara de la marginea municipiului Botosani si vor plati in termen de 15 zile suma de 44 de lei/tona, urmand ca diferenta pana la 155 de lei/tona sa o achite Consiliile Locale ale UAT-urile de la care se colecteaza, atunci cand deseurile vor fi transportate la depozitul de la Stauceni.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
11

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
90

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
493

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...