Printul Charles: Sunt descendentul lui Vlad Tepes

Printul Charles: Sunt descendentul lui Vlad Tepes
Un reportaj prezentat recent de postul britanic de televiziune Travel Channel prezinta Trasilvania ca una dintre cele mai frumoase zone din Muntii Carpati.

"Wild Carpathia", realizata de jurnalistul Charlie Ottley, prezinta regiunea noastra ca fiind "un loc al mitului si legendei unde urletul lupilor iti da fiori in aerul racoros al noptii, un loc in care s-a pastrat salbaticia si un spatiu unde inca mai traieste ursul brun, iar oamenii incearca sa pastreze intacte traditiile din strabuni".

Dupa ce sta de vorba cu localnici din Transilvania, Ottley se plimba cu printul Charles al Marii Britanii printr-o gradina.

Mostenitorul coroanei britanice are numai cuvinte de lauda pentru Romania.

Acesta declara ca, potrivit arborelui sau genealogic, este descendent al lui Vlad Tepes, si in acest fel, are legatura cu Romania. "Genial este ca sunt descendent al lui Vlad Tepes, deci am legaturi adanci cu aceasta tara", spune printul Charles.

La prima lui vizita in Romania, in 1993, printul Charles a remarcat conacul Apafi, din localitatea sibiana Malancrav. Pentru ca imobilul era in proprietatea statului, nu l-a putut cumpara.

Dupa ce conacul a fost revendicat de comunitatea luterana, printul a reusit, in 2002, sa-l cumpere cu 5.000 de lire sterline. In renovarea lui a investit insa aproape 100.000 de lire sterline.

In satul brasovean Viscri, printul si-a achizitionat, in 2006, o casuta veche. Fosta proprietate a unei familii de sasi, locuinta a fost construita in 1758. Pentru ea, Charles a scos din buzunar 15.000 de euro.

ziare.ro
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
82

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
111

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
173

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...