Prins cu mii de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în lăzile cu prune! FOTO

Un botoşănean a fost reţinut, iar autoutilitara pe care o conducea a fost indisponibilizată. Totodată, ţigările în valoare de aproape 70.000 lei au fost confiscate de poliţiştii suceveni, după o acţiune în trafic pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă.

MIercuri, la ora 14.30, poliţiştii Postului de Poliție Fîntînele, judeţul Suceava, au oprit pentru control pe D.J. 290, în localitatea Băneşti, o autoutilitară marca Iveco, condusă de către un tânăr  de 28 ani, din comuna Tudora, judeţul Botoşani, în care au fost identificate mai multe pachete de țigări netimbrate, camuflate în lăzi cu prune şi în cabină. Totodată, în caroseria autoutilitarei a fost identificată cherestea, esență brad, fără a deține documente legale de proveniență.

În urma inventarierii țigărilor depistate în autoutilitară, a rezultat cantitatea de 4.990 pachete ţigări (99.800 bucăţi ţigarete) diverse mărci, de provenienţă extracomunitară, în valoare de circa 69.860 lei.
        
De asemenea, a fost efectuată activitatea de inventariere a materialului lemnos (cherestelei), rezultând cantitatea de 1,53 mc, care a fost ridicată în vederea confiscării, fiind aplicată sancțiunea cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform Legii nr. 170/2010.
             
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, ce urmează a fi soluționat procedural de către poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești.
             
În urma materialului probator administrat în cauză, tânărul de 28 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând. să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, autoutilitara în valoare de cca. 4000 Euro, a fost indisponibilizată.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context...

Locuințe pentru specialiști: Un nou proiect al Consiliului Județean Botoșani! (foto)

astăzi, 10:40

„Construirea de locuințe pentru specialiști face parte din programul pe care l-am propus și implementat la Consiliul Județean. Am depășit toate piedicile birocratice pentru cel de-al doile...

Indieni identificați cu ajutorul termoviziunii, opriți la frontieră!

astăzi, 10:00

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – ITPF Iaşi, aflați în executarea ...