Primii pași concreți pentru realizarea drumului strategic de 40 de milioane de euro! Ce drumuri județene vor fi reabilitate!

Primii pași concreți pentru realizarea drumului strategic de 40 de milioane de euro! Ce drumuri județene vor fi reabilitate!
Drumul strategic din județul Botoșani, care ar urma să aibă o lungime de 107 kilometri, este o investiție de care reprezentanții Consiliului Județean fac vorbire de doi ani de zile. Dacă până acum tot ce s-a întâmplat a fost la stadiul de discuție, începând de miercuri la nivelul instituției a fost constituit un grup de lucru care timp ce câteva luni se va ocupa de realizarea documentației în vederea depunerii cererii de finanțare.

În data de 15 martie a fost lansată sesiunea de depunere a proiectelor de finanțare prin POR 2014-2020, Axa 6.1. “Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională", în cadrul căreia cei de la Consiliul Județean speră să obțină fondurile necesare pentru realizarea acestui drum strategic.

Practic, acest drum strategic presupune reabilitarea și modernizarea mai multor tronsoane de drum județean, care vor fi legate de tronsoane care deja au fost reabilitate. În lipsa ghidului definitiv, cei de la Consiliul Județean nu au putut demara procedurile pentru pregătirea documentației. 

“Avem ghidul definitiv, începând cu 16 mai pot fi depuse cererile de finanțare și va dura șase luni, până pe 16 noiembrie, cu posibilitatea prelungirii prin decizia Comitetului regional de la Piatra-Neamț cu încă trei luni. Am adunat grupul de lucru care se va ocupa de realizarea tuturor documentațiilor, pentru că va fi extrem de complexă cererea de finanțare. S-a introdus prin lege și un audit de siguranță rutieră și trebuie încheiat un contract separat cu ARR, vom lua legătura cu ei și cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru că noi am depus toată documentația de intabulare pentru acest drum strategic și să vedem în ce stadiu suntem, avem nevoie de intabularea provizorie pentru a trece la modificarea Hotărârii de Guvern și a inventarului domeniului public. Toate aceste documente sunt anexe la cererea de finanțare. În fiecare miercuri grupul de lucru se va întâlni pentru a vedea progresul activităților", a declarat Cristian Achiței, vicepreședintele Consiliului Județean.

Valoarea estimată a investiției se ridică la 40 de milioane de euro. Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt:

DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași
DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești
Dângeni-Pădureni-Mihălășeni
Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani

 

Spune-ne opinia ta