Primele solicitari la Ghiseul Unic au fost de la primariile Leorda si Bucecea!

Primele solicitari la Ghiseul Unic au fost de la primariile Leorda si Bucecea!
Ghiseul unic pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare implementarii proiectelor finantate din fonduri ale Uniunii Europene si din alte surse, care si-a inceput activitatea pe 2 februarie, abia astazi a inregistrat si primele solicitari, ambele fiind pentru deschideea unor centre de zi pentru copii.

Trebuie precizat faptul ca programul de functionare a Ghiseului Unic este de  doua zile pe saptamana, marti si joi, intre orele 10.00 si 14.00.
Potrivit membrilor din Ghiseul Unic, in prima saptamana s-au adresat acestui serviciu doar doua persoane fizice, care nu stiau ca la ghiseul unic  se pot  adresa doar reprezentantii institutiilor.

"In prima saptamana nu am avut solicitari asa cum ne-am fi asteptat, dar cu siguranta vor fi si perioade de varf. Astazi am avut practic primele solicitari, de la domnul primar de la Leorda, cu un studiu de fezabilitate referitor la un centru de zi pentru copii "Ingerasii Sfintei Maria", care se preconizeaza a fi realizat in comuna Leorda, tot astazi a venit cineva si de la Primaria Bucecea pentru a-si lua ultimele informatii in vederea definitivarii pentru o documentatie similara pentru un centru si la Bucecea. E de asteptat ca in urmatoarea perioada numarul solicitantilor sa creasca", a precizat Robert Sorohan, consilier pentru afaceri europene in cadrul Instiutiei Prefectului Botosani.

Din cadrul Ghiseului Unic fac parte cate doi  angajati, cate un titular si un supleant de la 13 institutii, precum Institutia Prefectului, Institutia Arhitectului Sef, din cadrul Consiliului Judetean, Agentia pentru Protectia Mediului, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Directia Judeteana de Control in Constructii, Directia de Cultura, Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul de Politie Judetean, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Sectia de Drumuri Nationale si Sistemul de Gospodarirea Apelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
54

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...