Orban candideaza contra lui Crin. Se rupe PNL dupa congres?

Orban candideaza contra lui Crin. Se rupe PNL dupa congres?
Situația din interiorul PNL se complică de la o zi la alta: prim-vicepreședintele Ludovic Orban a luat decizia, încă neanunțată oficial, de a candida la șefia liberală, la congres, împotriva actualului său coechipier, ceea ce ar putea avea efecte imprevizibile, inclusiv ruperea partidului.

Ludovic Orban nu comentează, contactat de Inpolitics, posibila sa candidatură la congres pentru funcția supremă în partid, dar surse liberale de încredere dau ca sigură decizia sa, luată după ce a înțeles că funcția de prim-vicepreședinte, pe care o deține acum, nu se va mai regăsi în viitorul statut al partidului.

Pe de altă parte, Viorel Cataramă, celălalt contracandidat al lui Antonescu, dezminte varianta unei eventuale înțelegeri între el și Orban, pentru a ataca fotoliul principal din partid, pentru simplu fapt că "Ludovic Orban va candida, din informațiile mele, mergînd tot pe teza rămînerii PNL în opoziție, mai ales pentru că el știe că Băsescu nu îl agreează foarte tare, în timp ce viziunea mea e categorică și nu se poate schimba, în sensul că PNL trebuie să intre la guvernare alături de PDL", scrie Inpolitics.

Relația dintre Orban și Antonescu s-a deteriorat vertiginos în ultimul timp, pe de-o parte pentru că fostul ministru al Transporturilor l-a susținut pe Crin la șefie crezînd că va putea conduce din umbră partidul, lucru care se izbește acum de opoziția tot mai fermă a liderului PNL, pe de alta pentru că apropiați ai acestuia i-au băgat în cap că debarasarea de Orban i-ar întări foarte mult puterea și autoritatea în partid.

Foarte interesantă, însă, dezvăluirea pe care o face azi siteul realitateamea.ro, care prezintă extrase din proiectul politic al lui Adrian Năstase pentru apropiatul congres al PSD. În document, Năstase sugerează că PSD ar trebui să îi mai taie din "gheruțe" lui Antonescu, explicația fiind conținută de fraza-cheie: "Crin Antonescu este un lider care trezeşte simpatia cetăţenilor şi care a început să joace la o miză mare".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
54

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...