Primele consultări ale lui Iohannis cu partidele. Ponta: "E de o sută de ori mai bine ca înainte"

Primele consultări ale lui Iohannis cu partidele. Ponta: "E de o sută de ori mai bine ca înainte"
Liderii PSD, PNL, UNPR, PC, UDMR, PP-DD şi reprezentanţii minorităţilor în Parlament se întâlnesc astăzi la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis. Primele sale consultări cu partidele parlamentare au ca temă bugetul Apărării, insuficient în acest acest moment pentru a acoperi angajamentele luate de România faţă de NATO.

Primii care au ajuns la consultările convocate de la ora 10.00 au fost PSD-iştii. Victor Ponta a venit însoţit de miniştrii Liviu Dragnea, Mircea Duşa, Darius Vâlcov şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Faţă de formatul discuţiilor pe care Traian Băsescu le avea cu partidele, Klaus Iohannis a schimbat cadrul, chemând liderii politici în jurul unei mese, faţă în faţă cu consilierii săi: Andrei Muraru, Dan Mihalache, Cosmin Marinescu şi George Scutaru.

"Felicitări pentru schimbare. E de o sută de ori mai bine ca înainte", a replicat, odată ajuns în sală, Victor Ponta.

Intraţi 40 de minute mai târziu, liberalii au venit grupaţi în jurul Alinei Gorghiu, din partea fostului PDL fiind prezenţi Anca Boagiu şi Cătălin Predoiu, în lipsa lui Vasile Blaga. Din delegaţia PNL mai fac parte fostul ministru al Apărării, Alexandru Atanasiu, primarul sectorului1, Andrei Chiliman, şi secretarul general Marian Petrache, foşti colegi de partid cu care şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache s-a şi îmbrăţişat înaintea consultărilor, scrie gandul.info.

Fiecare întâlnire cu partidele este programată să dureze 30 de minute, urmând ca la final preşedintele să îşi anunţe concluziile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moarte cruntă pentru un șofer român în Belgia, chiar sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului!

astăzi, 12:35
265

Șoferul român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de cana...

Incendiu uriaș la Salcea, populația avertizată prin RoAlert și sfătuită să evite zona! (Foto, Video)

astăzi, 11:25
2149

Focul a izbucnit la o hală a unui operator economic, care are ca activitatea producția de tâmplărie PVC.Fum negru deasupra orașului Salcea. În acest moment intervin pompierii milit...

Carol, copilul din Botoșani care cucerește scena și ringul de dans! (Video)

astăzi, 11:04
171

În cadrul Top Child Performance, Carol este propus la Premiul special pentru cea mai frumoasă evoluție în muzică ușoară și performanță în dans sportiv.Ieremciuc Carol And...