Primele arestari in cazul furtului de arme de la Ciorogarla!

Sapte militari au fost retinuti ieri de procurori, in cazul furtului de arme de la depozitul Unitatii Militare 01916 Ciorogarla.

Sergentul major Ionut Gagea, caporalii Ion Petrica si Marius Tudorache au fost retinuti pentru furt calificat cu consecinte deosebit de grave, scrie Adevarul de astazi.

Sergentul Marian Tudorache, caporalii Marian Dinu si Cristian Radu si soldatul Nicusor Nita sunt acuzati de incalcarea regulilor serviciului de garda, de paza, de insotire sau de securitate.

Conform procurorilor militari, in urma cercetarilor efectuate, a rezultat ca Ionut Gagea, Ion Petrica si Marius Tudorache au participat la sustragerea de arme militare din incinta UM 01916 Ciorogarla.

Sustragerea armelor a fost posibila ca urmare a faptului ca ceilalti invinuiti nu si-au indeplinit atributiile in timpul serviciului.

Militarii vor fi prezentati astazi Tribunalului militar Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

La sfarsitul lunii trecute, un sigiliu al unei incinte din comuna ilfoveana Ciorogarla a fost descoperit rupt, fiind sustrase peste 50 de arme, printre care o mitraliera de companie si 39 de pistoale semiautomate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă de vreme rea: Cod galben în toată țara, inclusiv în județul Botoșani!

astăzi, 10:17

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00, 30 septembrie, ora 22:00, meteorologii anunță vreme rea. A fost emis un cod galben valabil în toată țara. În intervalul menționat, ave...

Poliția în alertă: Minoră din Botoșani dispărută de acasă de două săptămâni!

astăzi, 10:07

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 17 ani, din municipiul Botoșani, care în urmă cu aproximativ două săptămâni a părăsit domiciliul,...

Juniorii din fotbal se întrec în acest weekend la Cupa Municipiului Dorohoi! (foto)

astăzi, 09:49

Iubitorii fotbalului sunt așteptați, în acest weekend, la Baza Sportivă 1 Mai, pe terenul sintetic. Meciurile încep de vineri, 27 septembrie, de la ora 15:30, când vor juca la ...