Primarul vrea să mute toată Poliția Locală în Centrul Vechi! Va fi cumpărată Casa Ankele

Primarul vrea să mute toată Poliția Locală în Centrul Vechi! Va fi cumpărată Casa Ankele
Executivul Primăriei Botoșani a decis să cumpere clădirea din Centrul Vechi, în care a funcționat magazinul Bucuria Copiilor, imobil care este cunoscut și sub numele de Casa Ankele.  Primarul Cătălin Flutur are în intenție, după cumpărarea clădirii, să o transforme în sediu al Poliției Locale. 

În anul 2013, Consiliul Local de la acea vreme și-a dat un acord de principiu pentru cumpărarea acestei clădiri, dar Hotărârea încă nu a fost pusă în aplicare. Imobilul are o suprafață la sol de 585 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de 1.101 metri pătraţi, fiind evaluat la aproximativ 400.000 de euro. Municipalitatea ar urma să plătească banii proprietarului în termen de cinci ani.

"Am decis să dăm curs unei Hotărâri de Consiliu Local din anul 2013, pentru că ceva nu este în regulă. Hotărârea spune că trebuie să achiziționăm Casa Ankele, iar Executivul trebuia să ducă la îndeplinire. Am verificat toate documentele și vreau să informez că vom achiziționa Casa Ankele, în condițiile impuse de acea Hotărâre de Consiliu. Vom face bugetul în așa fel încât să achităm acești bani", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul își dorește ca în Casa Ankele să fie mutat sediul Poliției Locale, care acum funcționează într-un spațiu pus la dispoziție de Consiliul Județean, în ideea de a crea și un climat de siguranță prin prezența constantă a polițiștilor locali în Centrul Istoric.  
"Cred că în momentul în care Poliția Locală se va muta în Centrul Vechi și vor veni în uniformă salariații din toate părțile, cred că va apărea și un pic de respect față de acea uniformă. Mai sunt idei pentru a folosi Casa Ankele, chiar pentru Serviciul Public de Asistență Locală care stă într-un spațiu impropriu acum, și chiar pentru Serviciul Urbanism din Primărie. Opțiunea principală este de a muta Poliția Locală fix în miezul problemei. Vom intra în negociere cu proprietarul, și vom vedea și ce costuri vor presupune întreținerea și consolidarea clădirii, dar cred că lucrul acesta ni-l va spune un specialist. Problema noastră este să ne asumăm, iar eu sunt dispus să îmi asum o HCL din 2013 ca să facem un cap de pod, din nou, în Centrul Vechi", a specificat primarul. 

Casa Ankele asa a fost construită în anul 1836, de Carol Ankele, unul dintre cei mai bogaţi negustori armeni din Botoşani în perioada interbelică, şi a găzduit cel mai mare magazin din oraş.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean prins la ieșirea din oraș conducând fără permis o mașină cu numere false!

astăzi, 18:11
24

În cursul zilei de luni,29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani un autoturism condus...

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
33

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
40

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...