Cum se înmulțesc butașii de trandafir cu ajutorul hârtiei de ziar. Metoda Burrito
Stiri Botosani Friday, 18 November 2016 ActualitateMetoda Burrito, pentru că așa se cheamă trucul despre care vrem să vă vorbim, presupune învelirea în hârtie umedă a butașilor de trandafiri. Alegeți acei butași care nu sunt mai subțiri decât un creion normal, dacă sunt mai groși este foarte bine dar mai subțiri decât atât nu este recomandat. Lungimea trebuie să fie de 15-20 de centrimetri! De precizat că tăierea de jos a butașului se face ca de obicei sub un ochi iar cea de sus aproximativ între două ochiuri. La fel de important de reținut este faptul că trebuie să alegeți numai butașii sănătoși, fără vreo urmă de boală. Dacă cel puțin un butaș va avea o simplă pată de mucegai sau altă boală atunci este posibil ca în timpul păstrării să fie afectați toți ceilalți butași care sunt sănătoși.
Procedura este simplă: strângeți butașii într-un mănunchi și înveliți-i într-un ziar în așa fel încât să fie acoperiți din toate părțile. Unii grădinari preferă să pună între butași un strat subțire de mușchi de pământ, care reglează nivelul de umiditate. Această turtă din ziare și butași trebuie înmuiată în apă dar nu foarte tare. Puteți umezi o bucată o țesătură, să o scurgeți puțin și să înveliți în ea "turtele".
Atenție! Dacă ați udat ziarul prea tare atunci în puteți lăsa să se scurgă puțin. După acești pași trebuie să puneți butașii împachetați astfel într-o pungă de plastic și să îl depozitați undeva la întuneric timp de două săptămâni la o temperatură ideală cuprinsă între 13-16 grade Celsius.
Mănunchiul de butași trebuie aerisit de două ori pe săptămână și este necesar ca aceaștia să fie verificați în acelați timp pentru a vedea dacă unii dintre ei nu au mucezit iar astfel de butași trebuie înlăturați. Dacă au fost repectate pas cu pas condițiile de păstrate atunci cu siguranță o să aruncați cât mai puțini butași.
Dacă nu a înghețat pământul puteți planta butașii după ce au format rădăcini. Ei se plantează, ca de obicei, cu un ochi deasupra solului iar restul în pământ. Se acoperă cu o sticlă de plastic, care va fi ca o mini-seră și ei vor crește treptate peste iarnă. Această metodă se potrivește și pentru soiurile care se înmulțesc mai greu prin alte metode.
Una din cheile acestei metode este ca hârtia în care vor fi inveliți butașii să fie foarte bine scursă, să nu curgă nici o picătură de apă din ea deoarece favorizează mucegaiul, dar să nu fie nici prea uscată fiindcă se usucă butașii.
Sursă selectivă: www.perfect-ask.com, via Agrointel.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără artist”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani!
Muzeul Județean Botoșani organizează, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani, expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără arti...
Accident într-o localitate din Botoșani, au intervenit pompierii! (foto)
Un accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, în localitatea Cotu. La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi...
Florin Gavril (PSD) către Valeriu Iftime: „I-ați făcut o funcție specială fiului, la fel cum PNL a vrut să facă o lege specială pentru Iohannis”
Social-democratul susține că decizia lui Iftime de „a lăsa moștenire” conducerea Camerei de Comerț Botoșani este o sfidare la adresa tinerilor botoșăneni care muncesc din greu pent...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.59 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici