Primarul vrea să ia din administrarea lui Flutur spaţiile din Centrul Vechi

  Primarul Ovidiu Portariuc vrea ca primăria să se ocupe de gestionarea spaÅ£iilor reabilitate din Centrul Vechi, de care în prezent se ocupă Locativa, motiv pentru care în ÅŸedinÅ£a extraordinară de Consiliu Local de vineri va veni cu un proiect de hotărâre în acest sens.

 Edilul ÅŸef al municipiului a spus că va veni ÅŸi cu o strategie pentru atragerea investitorilor către respectivele spaÅ£ii.

“Important e să ajungem la o viziune pragmatică ÅŸi care să producă efecte cât mai repede. Eu voi veni cu propunerea de a gestiona primăria toată această operaÅ£iune, printr-o echipă condusă de un consilier local ÅŸi cu oameni din aparatul primăriei. Să ne miÅŸcăm cât mai repede. Au trecut doi ani aproape ÅŸi nu s-a întâmplat nimic. O să vedem dacă consilierii sunt de acord cu noua formulă ce se va întâmpla în următoarele trei luni de zile. Am propus extinderea perioadei între 3 ÅŸi 5 ani, cu o investiÅ£ie minimă de 10.000 de euro, pentru a avea siguranÅ£a că nu vin doar niÅŸte agenÅ£i economici care blochează spaÅ£iile respective. Trebuie să vină cineva care are un plan de afaceri ÅŸi e interesat ca lucrurile să meargă să îÅŸi scoată banii," a spus primarul.

Acesta a mai precizat că spaÅ£iile din Centrul Vechi vor fi închiriate doar acelor investitori care vor să dezvolte o afacere pe zona de alimentaÅ£ie publică.

Portariuc este convins că în ÅŸedinÅ£a de vineri, când va fi dezbătut proiectul de hotărâre, vor fi consilieri locali care vor veni cu amendamente ÅŸi cu noi propuneri privind spaÅ£iile din Centrul Vechi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din È›ară a ieÈ™it pe traseu la IaÈ™i. TuriÈ™tii, dar È™i ieÅŸenii au îmbrățiÈ™at rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...