Primarul Portariuc, alături de elevi la dezbaterile din cadrul Caravanei Forumului Naţional al Tinerilor - FOTO

Colegiul Naţional A.T. Laurian a găzduit, joi, o dezbatere organizată în cadrul Caravanei Forumului Naţional al Tinerilor, susţinută de către Ministerului Tineretului şi Sportului.

În cadrul acestei acţiuni, la nivel local se vor alege ambasadori care să îi reprezinte pe tineri în activităţile pe care aceştia le desfăşoară.

Printre cei prezenţi la dezbatere s-au numărat şi primarul Ovidiu Portariuc, funcţionari din Primăria Botoşani, dar şi Mihaela Prăjinaru şi Ioan Onofrei, directorul, respectiv directorul adjunct al Colegiului Naţional A.T. Laurian, elevi şi cadre didactice.

“Este o activitate pentru şi despre tineri în care vrem să le arătăm cât de importantă este implicarea lor în societate, în activităţile de voluntariat, vom facilia comunicarea cu autorităţile locale şi de asemenea vream să găsim soluţii la problemele acestora", a spus Andreea Adăscăliţei, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional A.T. Laurian, care este şi ambasador al dialogului structurat.

Primarul Ovidiu Portariuc a ţinut să le transmită şi el un mesaj tinerilor, vorbindu-le şi despre Consiliul Local al Tinerilor, înfiinţată de municipalitate, structură care îşi propune să concretizeze acţiunile şi iniţiativele tinerilor, la nivel local.

“M-aş bucura să văd cât mai multe astfel de evenimente la Botoşani, cu implicarea tinerilor. Cred că aveţi o perioadă poate cea mai favorabilă din punct de vedere al sprijinului, al suportului, vizavi de iniţiativele tinerilor. Nu doar contextul local, naţional, dar şi cel european, vă ajută acum să vă dezvoltaţi orice tip de iniţiativă aţi avea, mai ales prin fondurile puse la dispoziţie prin diverse axe de finanţare. Cred că mai greu este să faci pasul în a te implica activ, nu doar a recepţiona o informaţie.Trebuie să participi activ, să te implici cât mai mult, astfel încât această participare să aducă şi un aport extrem de important în primul rând la comunitatea unde trăiţi, pentru că cele mai apropiate nevoie sunt cele locale", a spus primarul în intervenţia sa.

Forumul Tinerilor din România a fost selectat pentru a face parte din Grupul Național de Lucru privind Dialogul Structurat. Grupul își desfășoară activitatea sub coordonarea Ministerului Tineretului și Sportului, în perioada iulie 2014 – decembrie 2015, în cadrul trioului Președințiilor Consiliului Uniunii Europene asigurat de Italia, Letonia și Luxemburg.

Actualul trio şi-a stabilit drept prioritate “Împuternicirea tinerilor", cu accent pus pe accesul tinerilor la drepturi şi sprijinirea participării acestora la viaţa democratică și politică. În acest sens, Forumul Tinerilor din România va organiza numeroase dezbateri cu tinerii, în diverse județe ale țării, pentru a afla problemele reale ale acestora și pentru a centraliza soluțiile și opiniile pe care tinerii le au cu privire la subiectele date.

Pentru îndeplinirea acestei misiuni, Forumul lucrează cu o echipă națională de ambasadori ai Dialogului Structurat cu Tinerii, extinsă în peste 80% dintre județele României. 
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

astăzi, 19:42

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

astăzi, 18:52

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...

Sistemul informatic de monitorizare electronică, implementat și la nivelul județului Botoșani!

astăzi, 17:50

Monitorizarea se va realiza automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României, asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora și &icir...