Primarul Ovidiu Portariuc nu va afla dacă are angajaţi "infractori". Vezi de ce!

Primarul Ovidiu Portariuc nu va afla dacă are angajaţi "infractori". Vezi de ce!

 Valeriu Chihaia  

Solicitarea primarului Ovidiu Portariuc, adresată Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi care vizează verificarea a 27 de funcţionari şi personal contractual din Primăria Botoşani, nu a fost înregistrată încă la parchet.

Procurorul Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, spune că până la acest moment niciun document transmis de Primăria Botoşani nu a ajuns.

"Probabil cererea domnului primar este întemeiată pe prevederile Legii 544 privind liberul acces la informaţiile publice. Numai că sunt informaţii care nu pot fi făcute publice, cum ar fi informaţii privind procedura din timpul anchetei penale, informaţii privind procedurile judiciare", susţine Valeriu Chihaia.

Adică exact acele informaţii care îl interesează pe primarul municipiului Botoşani, şi anume "dacă persoanele nominalizate au în prezent calitatea de suspect sau învinuit în dosare de natură penală ce presupun infracțiuni contra statului sau contra autorității, infracțiuni de corupție și de serviciu sau care împiedică înfăptuirea justiției, infracțiuni de fals sau orice altă infracțiune săvârșită cu intenție care ar face incompatibilă exercitarea funcției publice", după cum a declarat chiar Ovidiu Portariuc.

De asemenea, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani spun că primarul ar putea solicita informaţii care se regăsesc în cazier, privind eventuale condamnări definitive. De asemenea, trebuie spus că infracţiunile de corupţie nu sunt cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunal, ci de către Direcţia Naţională Anticorupţie, ca atare solicitarea primarului ar fi putut fi îndreptată şi spre această instituţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
1

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
93

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
206

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...