Primarul Nichita de la Iasi, luat cu mascatii si bagat in duba DNA! VIDEO

Primarul Nichita de la Iasi, luat cu mascatii si bagat in duba DNA! VIDEO

   bzi.ro

Astazi, 30 aprillie, in jurul orei 14:30, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a parasit vila sa din Copou, edilul fiind insotit de mascati si de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Conform Buna Ziua Iasi, primarul a fost bagat in duba de mascati, edilul-sef urmand sa fie dus la sediul DNA Bucuresti, unde va fi audiat in dosarul in care este cercetat penal pentru abuz in serviciu.

La sediul DNA Bucuresti a fost dus si seful Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, acesta fiind deja suspendat din functie, dupa ce DNA a declansat perchezitiile de la Iasi.


Citeste si Perchezitii la primaria din Iasi şi la locuinţa primarului. Edilul Gheorghe Nichita este suspectat de infractiuni de coruptie!

Portret de baron local. Cum a ajuns Gheorghe Nichita din mahalaua Dorohoiului în vârful ierarhiei politico-administrative a IaÅŸiului ÅŸi Moldovei

Actualul primar al IaÅŸiului, funcÅ£ie pe care a primit-o cadou în 2003 de la Constantin Simirad, s-a ridicat dintr-un cartier sărac al oraÅŸului botoşănean Dorohoi, dintr-o familie cu multe probleme, a acumulat o avere impresionantă, controlează cu mână de fier treburile politico-administrative ale judeÅ£ului, este unul dintre cei mai influenÅ£i oameni din PSD ÅŸi, cel mai probabil, viitorul preÅŸedinte al regiunii Moldova.

Rezultate ÅŸcolare din Liceul de Cultură Generală nr. 2 Dorohoi ale lui Gheorghe Nichita arată un elev foarte modest la învăţătură. În ultimul an de liceu, în 1975, a terminat cu media 5,75 la matematică, 5,83 la română, 5,29 la franceză. Mai răsărit a fost la limba rusă ÅŸi geografie, unde a ajuns la mediile 7,25 ÅŸi respectiv 7,75. La sport a avut, ca toÅ£i ceilalÅ£i colegi, nota 10. Nichita a terminat liceul cu media generală 6,87, scria ziarul Adevarul, intr-un articol din 2013.

Gheorghe Nichita este o excepÅ£ie pe harta primarilor din oraÅŸele mari ale României, prin faptul că n-a fost ales prin scrutin popular pentru această funcÅ£ie. Se întâmpla în 2003, an în care Primăria IaÅŸi era condusă de Constantin Simirad, politician care visa însă ÅŸefia Ambasadei României din Cuba, fapt certificat în culisele PSD încă din primăvara acelui an. Citeste mai departe!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

astăzi, 20:35

Activitatea face parte din cadrul proiectului educaÈ›ional interinstituÈ›ional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului È™colar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienÅ£e pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancÅ£iuni contravenÈ›ionale, din care 2 avertismente È™i 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepÈ›ie de la prevederile art. 21, 27 È™i 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale È™i întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcÈ›io...