Primarul de la Stiubieni isi retrage acuzatiile la adresa lui Orosanu. Orosanu: Lupta continua!

Primarul de la Stiubieni isi retrage acuzatiile la adresa lui Orosanu. Orosanu: Lupta continua!

MARIUS OROSANU, liderl Sindicatului Impact

Un conflict pornit de la o serie de sporuri salariale neacordate a degenerat intr-un razboi mediatic dupa ce primarul de la Stiubieni l-a acuzat public pe liderul de sindicat Marius Orosanu ca ia bani de la persoanele cu handicap pentru a deschide procese impotriva primariilor.

Orosanu a solicitat ca, in 48 de ore, primarul sa isi ceara scuze si sa retracteze cele afirmate. Redam mai jos raspunsul primarului de la Stiubieni.

"Referitor la afirmatia "…a luat bani oamenilor cu handicap pentru a da primariile in judecata. E trist ceea ce face el", facuta in data de 09.03.2009, fac urmatoarele precizari: Din afirmatiile unor asistenti personali ai persoanelor cu handicap, ar fi reiesit faptul ca, in schimbul promovarii cererilor de actionare in justitie a institutiei pe care o conduc, membrii sindicatului Impact au solicitat, direct sau indirect, sume de bani.

Acestea au fost si afirmatiile pe care le-am facut reprezentantilor presei, fiind informatii pe care eu nu am avut posibilitatea de a le verifica, ci doar de a le reproduce.

Avand in vedere acest fapt, precum si eventualele neplaceri cauzate prin transmiterea unor informatii posibil neadevarate, imi cer scuze in mod public si retractez afirmatiile facute in data de 09.03.2009.

Cu stima,

Primar,

Ionel-Sebastian Merticariu"

In replica, liderul de sindicat Marius Orosanu, chiar daca s-a declarat multumit de faptul ca scuzele au venit in termenul de 48 de ore acordat, este de parere ca raspunsul primarului Sebastian Merticariu nu face decat sa creeze alte neintelegeri.

"Avand in vedere faptul ca in cuprinsul adresei respective domnia-sa precizeaza ca cele sustinute au reiesit din "afirmatiile unor asistenti personali", afirmatii pe care dumnealui nu are posibilitatea de a le verifica, ci doar de a le reproduce, ii solicit sa nominalizeze respectivii asistenti personali, pentru ca organul de cercetare penala sa porneasca verificarile", spune in continuare Marius Orosanu.

Prin urmare, liderul de sindicat considera ca organele de urmarire penala trebuie sa verifice daca primarul de la Stiubieni minte cand afirma cele precizate referitor la asistentii personali, fie spune adevarul si atunci cei vinovati (asistenti personali sau reprezentanti ai IMPACT) trebuie sa suporte rigorile legii!

UN JURIST INCINGE SPIRITELE INTRE PRIMAR SI UN LIDER DE SINDICAT
COMUNICAT SINDICATUL IMPACT

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
113

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
252

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
115

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...