Parlamentul European: Datele biometrice nu sunt intotdeauna corecte

Parlamentul European: Datele biometrice nu sunt intotdeauna corecte
Parlamentarii europeni au adoptat, ieri, un raport ce propune noi masuri in ceea ce priveste gestionarea frontierelor europene, observand ca datele biometrice nu sunt intotdeauna corecte si ar trebui sa existe proceduri alternative.

Intr-un comunicat de presa al Parlamentului European (PE), eurodeputatii sunt de parere ca profilurile de risc ar trebui elaborate mai bine si ca ar trebui creat un protocol-standard pentru folosirea si schimbul de informatii privind datele biometrice.

O alta masura ar fi crearea unui sistem automat de intrare si iesire pentru inregistrarea persoanelor din tari terte, care sa usureze verificarea depasirii perioadei de sedere autorizate si care sa sustina managementul migratiei legale.

Statut pentru calatori

In plus, Comisia Europeana propune implementarea statutului de "calator inregistrat", sau "calator bona fide" si acordarea acestui statut persoanelor care nu au depasit perioade de sedere si care prezinta risc scazut.

Astfel, aceste persoane ar fi scutite de anumite proceduri la trecerea granitei, precum declararea scopului calatoriei si a mijloacelor de subzistenta.

Deputatii europeni nu sunt, insa, de acord cu acordarea statutului de "bona fide", deoarece acesta ar presupune ca, din start, exista calatori "mala fide".

In urma propunerilor CE, ar putea fi adoptat si un sistem electronic de autorizare a calatoriilor, care sa stocheze date despre persoane din terte tari, pentru a verifica daca acestea indeplinesc conditiile de intrare in UE.

Senatorii au amanat pasapoartele electronice

Parlamentarii nu au reusit, astazi, sa ia o decizie referitoare la ordonanta privind introducerea pasapoartelor electronice, intrucat nu a fost intrunit numarul necesar de voturi. Votul asupra ordonantei a fost amanat pentru luni.

sursa: evz

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
37

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
553

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
163

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...