Primarul comunei Mihai Eminescu, Aneta Gireadă: "Constructiile celor nemultumiti sunt amplasate in extravilan fiind autorizate si inregistrate ca exploatatii agricole"

Primarul comunei Mihai Eminescu, Aneta Gireadă: "Constructiile celor nemultumiti sunt amplasate in extravilan fiind autorizate si inregistrate ca exploatatii agricole"
Primarul comunei Mihai Eminescu a remis redacţiei un comunicat de presă vizavi de situaţia drumului de la Cătămărăşti, asfaltat doar până la limita proprietăţii unui consilier local. Asta după ce reporterii Ştiri Botoşani i-au solicitat, la sediul Primăriei, un punct de vedere, iar Aneta Gireadă a refuzat să comenteze. 

Redăm integral comunicatul remis de Aneta Grireadă, primar al comunei Mihai Eminescu:

"Referitor la articolele din presa  botosaneana cu caracter denigrator asupra Primariei comunei Mihai Eminescu, va informam :
 Acel "drum" despre care se face vorbire  in presa, face parte dintr-un  proiect  amplu numit "REFACERE TROTUARE SI MODERNIZARE DRUMURI SATESTI", inceput  in anul 2014 cu finantare din bugetul  propriu si din imprumut bancar. Drumurile betonate s-au realizat pe o lungime de aproximativ 5 km, in trei localitati din comuna, respectiv:

     -Catamarasti-Deal  DS 27   L=472ml; DS 20  L=82ml;  DS 477  L=749 ml   DS 467  L=83 ml;  DS 40  L=608ml.
     -Stancesti  DS 167  L=547ml;  DS  223  L=559;  DS 369  L=426 ml.
     -Cervicesti  DS 11  L=119ml;  DS 39  L=355ml;  DS 66  L=131ml;  DS 83    L=293ml;   DS 98  L=309ml.
    
Toate aceste segmente de drum betonat, au fost realizate conform proiectului si Ordinului 1851/2013 pentru aprobarea normelor metodologice de punere in aplicare a Ordonantei nr .28/2013, art. 5 pct. (e) (reabilitare/modernizare a drumurilor publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților) si art. 6 .4 (d) ( categoriile de lucrări pentru obiectivele de investiții din domeniul specific prevăzut la art. 5 lit. e), care se finanțează pentru reabilitarea/modernizarea drumurilor publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, amenajarea intersecțiilor cu alte drumuri laterale și amenajarea acestora pe o lungime de 50 metri;)

 Astfel, se pot  observa  acele preluari de drumuri laterale in cele 3 localitati Stancesti, Cervicesti, Catamarasti Deal, de-a lungul drumurilor betonate, in intersectii , inclusiv acea portiune de drum despre care faceti vorbire.
       
Ca raspuns la acuzatiile aduse, referitor la d-l Grigoroscuta, consilier local, precizam faptul ca drumurile asfaltate si betonate trec prin fata proprietatilor a 11 consilieri din toate localitatile comunei si preiau un nr. de 1600-1800 de gospodarii din totalul de 2700.

Proprietatea d-lui consilier se afla la limita intravilanului localitatii Catamarasti Deal iar constructiile celor nemultumiti sunt  amplasate in extravilan fiind autorizate si inregistrate ca exploatatii agricole. In consecinta, pe drumurile de exploatare nu se pot face astfel de investitii.

Va facem cunoscut ca toate zonele din extravilan, pentru care au fost solicitate autorizatii de constructie pentru locuinte, vor fi incluse in planul urbanistic general al comunei, iar drumurile de exploatare din acele zone vor fi transformate in drumuri satesti.

Proiectele de modernizare a drumurilor satesti, alimentare cu apa, canalizare si altele vor continua pe viitor, conform normelor si legislatiei in vigoare, in functie de fondurile disponibile".

Citeste Noii ciocoi şi afacerile lor... beton: Doamna primar nu comentează, sătenii rămân cu ochii în soare!
        

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
2

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
83

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
42

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...