Ponta, declaraţie de ultimă oră despre pensiile speciale

Ponta, declaraţie de ultimă oră despre pensiile speciale
Premierul Victor Ponta, președintele PSD, a declarat că Parlamentul poate să decidă în privința pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților.

"Cred ca Parlamentul poate să decidă singur asupra acestui lucru. În ceea ce mă privește, mai am totuși foarte mult până la încheierea mandatului", a afirmat Ponta, luni, la sediul central al PSD.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus miercuri, la Parlament, după ce inițiatorii au strâns 256 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la opoziție, a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre inițiatori, deputatul PSD Petre Daea.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, a precizat marți deputatul PSD Petre Daea, unul dintre inițiatori.

Indemnizația de parlamentar ar urma să se actualizeze ori de câte ori se majorează sau se indexează indemnizația brută lunară a unui deputat sau senator aflat în exercitarea mandatului, cu aceeași dată.
Potrivit calculelor inițiatorilor, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție foto-documentară deschisă la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani (Foto)

astăzi, 12:59
19

Acorduri de pian și vioară au animat sala de festivități a Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, în cadrul unui eveniment care a marcat 69 de ani de la trecerea &ic...

Biserica și școala, o șansă de dăinuire a satului românesc (Foto)

astăzi, 12:01
70

Privind astăzi satul românesc, descoperim un univers de tradiții și obiceiuri, ce respiră din ce în ce mai greu sub asaltul societății de consum, care contaminează fiecare fibră a ...

PSD Botoșani despre candidații cu afișaj ilegal: „E rușinos să le zâmbești alegătorilor de pe marile panouri ilegale”

astăzi, 11:42
79

PSD Botoșani are încredere că toate autoritățile competente în organizarea alegerilor vor lua toate măsurile necesare împotriva candidaților și formațiunilor politice care &i...