Primarul a prezentat, în sfârşit, raportul de audit la Locativa şi Urban Serv!

Primarul a prezentat, în sfârşit, raportul de audit la Locativa şi Urban Serv!
La mai bine de jumătate de an de la finalizarea raportului de audit realizat de firma Pricewaterhouse la societăţile Locativa şi Urban Serv, primarul Ovidiu Portariuc a prezentat luni câteva dintre recomandările celor ce au făcut această analiză.

Deşi auditul a fost comandat de către Executivul Primăriei, edilul şef al municipiului a evitat să dea prea multe detalii, spunând că raportul va ajunge şi pe masa celor doi directori ai societăţilor subordonate Consiliului Local, iar aceştia vor fi cei care vor detalia date din raport.

Primarul Ovidiu Portariuc a precizat că unul dintre aspectele evidenţiate în urma acestui audit este cel legat de dimensionarea personalului la cele două societăţi, dar o eventuală decizie privind un proces de restructurare va fi luat doar de către directorii de la Locativa şi Urban Serv. Cât priveşte partea de salarizare, aspect adus în atenţie de mai multe ori de primar, cum că lefurile ar fi prea mari, luni acesta nu a mai dorit să ofere detalii legate de acest subiect. 

“O să prezint câteva dintre recomandările cu nivel general. Cele mai multe recomandări se referă la dimensionarea optimă a numărului de angajaţi, în raport cu activitatea desfăşurată, stabilirea de indicatori cantitativi pe fiecare activitate şi evaluarea pe bază de indicatori pentru că e mult mai obiectivă, creşterea productivităţii muncii, reducerea costurilor, creşterea veniturilor acolo unde e posibil proporţional cu numărul de investiţii făcute. Vorbim de ambele societăţi. Nu există recomandări privind restructurarea. Aceasta ţine strict de managementul companiei care în urma acestui raport de audit va lua deciziile. Fie vor creşte veniturile, fie vor restructura. Asta nu stabileşte un raport de audit. Managerii celor două societăţi, după ce vor analiza raportul, vor stabili măsurile de restructurare. Noi nu facem decât să le prezentăm în oglindă activitatea, ca un punct de vedere obiectiv a unor consultanţi cu expertiză în domeniul acesta şi ei vor lua decizii", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul a mai spus: “O să insist ca managerii să vă prezinte în detaliu, în funcţie de specificul activităţii respective. Nu vreau să intru în analiză. Rolul este al managerului să vă prezinte. Eu vă prezint în linii mari care au fost problemele semnalate şi care sunt soluţiile."

Potrivit acestuia, cheltuiala cu acest audit a fost eficientă pentru că, în opinia primarului, a prezentat o imagine obiectivă a ceea ce se întâmplă la cele două societăţi, fiind propuse soluţii clare şi moderne la problemele identificate.

Primăria a cheltuit peste 20.000 de euro cu realizarea acestui audit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
41

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...

Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

astăzi, 11:32
98

Potrivit Top Child Performance, este vorba despre Eric Alexandru Cracană, în vârstă de 14 ani, din Botoșani.Eric este câștigătorul multor concursuri de interpretare vocală ...

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
959

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...