Primarii botoșăneni au pus tunurile pe E.on: "Pe tot ce a făcut un nenorocit odată luați bani și nu faceți nimic în schimb!"

Primarii botoșăneni au pus tunurile pe E.on: "Pe tot ce a făcut un nenorocit odată luați bani și nu faceți nimic în schimb!"
Primarii din județ au răbufnit la adresa reprezentanților companiei E.on! Profitând de prezența acestora la ședința de joi de la Instituția Prefectului, aleșii locali și-au spus ofurile legate atât de alimentarea cu energie electrică, despre care spun că este deficitară, prin repetatele întreruperi care se produc aproape zilnic, dar și despre modul de calcul al facturilor sau birocrația excesivă.

Primarul comunei Vorona, Aurel Ștefan, a catalogat ca fiind "o bătaie de joc" ceea ce se întâmplă, făcând referire la faptul că pe raza unității administrativ-teritoriale pe care o păstorește zilnic sunt întreruperi neanunțate care afectează consumatorii.

"În fiecare zi se înregistrează repetate întreruperi, neanunțate. Este șocant, înnebunitor. Ce se întâmplă? Sunt contracte, se plătesc. Sunteți într-un dispreț total față de abonați, de consumatori, prin aceste întreruperi. Nu știi cui să te mai adresezi că la deranjamente dacă suni se blochează. E bătaie de joc!", le-a spus primarul comunei Vorona celor de la E.on, reprezentanții companiei spunând că o parte din aceste întreruperi se datorează investițiilor care se fac în rețea, fiind necesară oprirea alimentării pentru anumite lucrări.

La rândul său, primarul comunei Vlădeni, Voicu Murariu, le-a reproșat celor de la E.on că de multe ori birocrația excesivă pune piedici investițiilor pe care vor să le realizeze primarii. Murariu a spus că ar trebui modificată legislația în domeniul energiei pentru a nu mai fi atât de multe probleme.

"Haideți să încercăm să facem propuneri de modificări legislative pe latura energiei. Suntem subjugați acestui E.on, știm foarte clar, nu avem niciun drept. Trebuie să fac din banii mei o extindere de rețea și sunt pus să dau declarații notariale că mă pomenesc ca dacă scriu tot ce cer ei acolo mâine E.on este proprietar și pe rețeaua pe care o fac eu cu banul public, și pe teren, și pe tot. Suntem subjugați întru totul și până la urmă E.on poate își apără interesele, și eu poate aș face așa. Nimeni nu a venit cu o propunere de modificare legislativă iar despre ANRE nu trebuie să mai vorbim, pentru că ei nu ne apără nicicum. Vin cu rugămintea să încercăm să facem ceva pentru o modificare legislativă. Nu se mai poate! Suntem aserviți total. Eu mă chinui de doi ani să fac o extindere de rețea și E.on mă aduce în situația să o fac fraudulos sau nu știu ce să fac pentru că eu trebuie să mă vând totalmente. Pe tot ce a făcut un nenorocit odată luați bani cu nemiluita și nu faceți nimic!", a afirmat primarul comunei Vlădeni.

Cei de la E.on au ținut să îi asigure pe primarii din județ că acționează doar în beneficiul clienților, remarcă ce a stârnit amuzamentul aleșilor locali.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
638

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
139

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
87

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...