Primaria Botosani si institutiile din subordine nu concediaza niciun angajat!

Primaria Botosani si institutiile din subordine nu concediaza niciun angajat!
Atat Primaria municipiului Botosani, cat si institutiile din subordine, vor fi ocolite de disponibilizari, intrucat numarul de angajati maxim permis de ordonanta guvernamentala este de 744, la Botosani fiind ocupate, pana la data de 1 iulie 2010, doar 621 de posturi. Astfel, primarul municipiului Botosani a precizat ca niciun salariat nu va fi dat afara, mai mult decat atat, si-a aratat disponibilitatea de a angaja personal din alte institutii obligate sa dea oameni afara.

"Ne exprimam disponibilitatea de a prelua si din alte parti agajati care vor fi disponibilizati, pentru ca ne permite numarul de posturi si avem o problema destul de veche cu posturile vacante", a spus Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Totodata, Catalin Flutur a spus ca exista doua situatii speciale, la Politia Comunitara si Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei.

"Daca ne referim strict la ceve doua cazuri speciale, Politia Comunitara si Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei, este adevarat ca ar trebui sa facem o reducere de 27 de persoane la Politia Comunitara si de 4 persoane la Serviciul de  Evidenta. Pentru cele 4 persoane de la Serviciul de Evidenta am gasit posibilitatea de redistribuire in aparatul de specialitate al Primariei municipiului Botosani, iar pentru cei de la Politia Comunitara, pentru 70% din ei am gasit aceeasi posibilitate de redistribuire, asta inseamna ca nu vor fi scosi la somaj. Pentru ceilalti 30% deja am avut discutii cu firme private care ii vor prelua in totalitate", a spus Flutur.

Totodata, Flutur a tinut sa precizeze ca cele mai multe posturi ocupate, circa 250, sunt in institutiile de cultura din Botosani si a sustinut ca, fara acestea, Primaria ar fi avut un deficit de 400 de oameni.

"Eu cred ca de fapt a fost o politica buna de personal atat la institutiile de cultura, unde nu s-a sarit calul, cat si la Primaria Botosani, care nu a sarit calul niciodata, am fost foarte bine dimensionati in timp si nu am patit ceea ce s-a intamplat la celelalte institutii bugetare", a incheiat primarul municipiului Botosani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
34

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
67

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
322

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...