DISPONIBILIZARI LA ELTRANS - Investitiile de modernizare "trag pe dreapta" angajatii!

DISPONIBILIZARI LA ELTRANS - Investitiile de modernizare "trag pe dreapta" angajatii!

Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, anunta actiuni de modernizare pentru transportul in comun. Astfel, Primaria Botosani negociaza cu partenerii din Dresda pentru achizitionarea a  11 tramvaie complet modernizate, investitia estimandu-se la 100.000 euro, bani care vor  fi alocati din bugetul propriu. Odata cu investitiile de modernizare, toti controlorii de bilete vor fi disponibilizati.

"Am purtat negocieri cu partenerii nostri din Dresda, deja suntem in posesia unui pachet avantajos si negocieri de a achizitiona un pachet de 11 tramvaie complet modernizate in pretul a 100.000 euro. De asemenea am dus tratative si pentru partea de transport, unde si aici am obtinut un pret bun fata de estimarile noastre, in jur de 6000 de euro per tramvai", a precizat primarul municipiului Botosani.

Mai mult decat atat, Catalin Flutur a precizat ca este in negocieri cu o firma privata din Oradea pentru modernizarea a 20 de tramvaie din municipiu, cele 11 achizitionate de la Dresda impreuna cu alte 9, care sunt acum in exploatare.

Controlorii de bilete vor fi disponibilizati, tramvaiele fiind echipate cu GPS, validatoare de bilete, computer de bord, iar statiile vor fi dotate  cu automate pentru bilete si panouri de afisaj. Aceasta investitie este estimata la 400.000 euro.

"Scopul este pentru a fi un transport in comun civilizat. Investitia pentru aceasta modernizare care in primul rand va face sa dispara controlorul, va fi estimata la aproximativ 400.000 euro, dar toti banii ii va pune aceasta firma. O sa facem un parteneriat prin care ei sa puna la dispozitie toata investitia si sa ne revina un procent de 15% din incasari si 100% din amenzi pentru cei care nu-si vor lua bilet, pe o perioada de 10 ani, firma fiind din Oradea", a declarat Flutur.

Catalin Flutur spune ca problema transportului in comun trebuia rezolvata, iar din cauza lipsei fondurilor europene, Primaria a hotarat sa investeasca din banii proprii.

"Cele mai multe dintre problemele noastre le rezolvam pe proiecte din fonduri europene si guvernamentale. Singura problema pe care o aveam adevarata si pe care nu o atacasem in mod clar era problema transportului local in comun si a infrastructurii, pentru ca acest segment nu era eligibil prin niciun proiect european si atunci am hotarat sa investim noi in partea de infrastructura. Am facut o parte din liniile intersectiei Sucevei cu Primaverii, am alocat banii pentru bucla de tramvai de la gara care va aduce economii serioase firmei Eltrans si de asemenea tronsonul de pe Primaverii in partea de proiectare am prins si calea de rulare a tramvaiului, ramanandu-ne in calcul calea de rulare de la strada Uzinei pana la Ion Pilat", a conchis primarul de Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
27

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
16

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
45

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...