Primaria are un proiect in derulare de peste 76 milioane lei!

Primaria are un proiect in derulare de peste 76 milioane lei!

Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani

Municipalitatea a depus un proiect in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, cu o valoare totala de 76.790.930 lei, pentru modernizarea si reabilitarea spatiilor publice, a iluminatului public in parcuri, pietonale, imbunatatirea infrastructurii sociale pentru persoane defavorizate, achizitionarea si montarea de echipamente de supraveghere pentru cresterea sigurantei si reabilitarea spatiilor verzi, a parcurilor.

“Am depus in totalitate proiectele tehnice pentru planul integrat de dezvoltare urbana. Suntem in perioada in care asteptam vizita pe teren de la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est, urmand apoi sa trecem la achizitii pentru cele cinci proiecte, pentru care vom avea probabil peste douazeci de licitatii. Sunt foarte multi bani, cu care vom rezolva foarte multe probleme", a spus Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

In cadrul acestui plan integrat de dezvoltare urbana a muncipiului Botosani sunt cuprinse cinci proiecte principale:

 - Reabilitarea si modernizarea strazilor inelului principal de circulatie, si va cuprinde urmatoarele strazi: Calea Nationala din nodul format cu strada Ion Pillat pana la nodul format de strazile Uzinei, Sucevei si Calea Nationala, Strada Ion Pillat de la intersectia cu strada Cuza Voda pana la nodul format cu strada Tudor Vladimirescu, Strada Cuza Voda de la intersectia cu Ion Pillat ci Nicolae Iorga pana la intrsectia cu Calea Nationala, Strada Grivita cuprinsa intre arterele Calea Nationala si Tudor Vladimirescu, Strada Parcul Tineretului si Strada Savenilor.

- Modernizarea si reabilitarea accese pietonale si carosabile, precum si iluminat arhitectural. Zona ce va cuprinde acest proiect este delimitate la sud de artera de categoria I Calea Nationala, Pietonalul Transilvaniei la vest, strada Victoriei la nord si strada Postei- Ion Pillat la est. Este vorba de reabilitarea Pietonalului Unirii, Pietonalului Transilvaniei, Pietonalului Bancar dar si de parcare subterana in zona Pietii Centrale.

- Reabilitarea, modernizarea parcurilor si a spatiilor verzi, dar si a iluminatului ornamental aferent acestora.

- Reutilizarea unei cladirii din Parcul Tineretului, in scopul transformarii in centru social in municipiul Botosani, atat pentru copii, varstnici, persoane de etinie rroma, persoane cu dizabilitati.

- Cresterea sigurantei prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere. Aceste camera video urmand a fi montate in zonele untatilor scolare, in zona pietonala din Centrul Vechi, parcarea din zona Donici, zona cuprinsa intre blocurile 135 si 140 din Parcul Tineretului, strada Grivita, Piata Revolutiei, Pietonalul bancar si Parcul Junior.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
456

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
148

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
420

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...