Primari anchetaţi pentru abuz

Primari anchetaţi pentru abuz
Fostul primar al municipiului Dorohoi, Sergiu Lungu, şi actualul primar, Dorin Alexandrescu, sunt anchetaţi de procurori în urma unei plângeri formulate de Mihai Debeli.

Ancheta a început în vara 2009 când omul de afaceri, reprezentantul legal al Doroca SA, a acuzat că unitatea a înregistrat pagube uriaşe din cauza autorităţilor locale care ar fi refuzat să-i elibereze autorizaţia de construcţie pentru un parc de agrement.

În fapt, potrivit documentelor de la dosar, în iulie 2008, în baza unei hotărâri a Consiliului Local (CL) Dorohoi, între Doroca şi Primărie a fost încheiat un contract de asociere pentru realizarea unui Complex cultural şi de agrement în Parcul Brazi. Proiectul prevedea între altele construcţia unui teren de tenis, renovarea fostului teatru de vară, construcţia unei piscine acoperite, a unui teren de joacă, realizarea unei parcări, precum şi extinderea cabanei existente, lucrări estimate la aproape un milion de lei.

Suma urma să fie plătită de Doroca, Primăria trebuind să asigure autorizaţiile necesare, iluminatul, întreţinerea spaţiilor verzi şi jumătate din banii pentru pază. Cum planul urbanistic de detaliu trecuse prin CL, iar Primăria emisese certificatul de urbanism, Doroca a contractat în iulie 2008 un împrumut de 1.040.000 de lei pentru a începe lucrările.

Cum Primăria a refuzat să elibereze autorizaţia de construcţie, investiţia a rămas doar pe hârtie. Doroca a fost nevoită să plătească lunar o rată de 40.000 de lei. Atunci Mihai Debeli s-a adresat procurorilor.

"Pe 22 decembrie 2009, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Lungu Sergiu, fostul primar al municipiului Dorohoi, şi Alexandrescu Dorin, actualul primar, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei prin aceea că, în perioada 2005 – 2009 nu au eliberat autorizaţia de construcţie pentru realizarea Complexului Parcul Brazi producând astfel vătămarea intereselor legale ale societăţii Doroca SA Dorohoi", a precizat Aurel Simion, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

(Continuarea in Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
107

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
137

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
214

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...