Primar botoșănean, către reprezentanții E.on: "Faceți contracte cu noi să ne dați bani pentru..."

Primar botoșănean, către reprezentanții E.on: "Faceți contracte cu noi să ne dați bani pentru..."
Una dintre problemele ridicate de primarii din județ, în cadrul întâlnirii de la Instituția Prefectului, vizavi de rețelele de distribuție a energiei electrice, a fost cea referitoare la curățirea arborilor care ating firele.

Primarul comunei Păltiniș, Costel Romanescu, a spus că de fiecare dată când se produc avarii din cauză că rețelele nu sunt curățate de vegetație oamenii arată cu degetul spre administrația publică locală și i-a întrebat pe cei de la compania de distribuție a energiei electrice în sarcina cui cade această responsabilitate. 

"Cred că nu numai eu, ci și colegii mei s-au lovit de această problemă legată de curățarea traseului pe unde trec rețelele de distribuire a energiei electrice. Lucrătorii dvs. spun că este în sarcina Primăriei și când se întrerupea furnizarea energiei localnicii spune că vina era a noastră. Faceți contracte cu noi să ne dați și bani pentru lucrul acesta", a spus primarul din Păltiniș.

Reprezentanții E.on le-au transmis primarilor că la nivelul județului Botoșani există un program de defrișări derulat de companie, dar că toaletarea copacilor de pe domeniul public este în sarcina autorităților locale. 

"Societatea a derulat din 2013 până în 2015 un program de defrișări pe liniile de joasă tensiune și avem și în continuare un astfel de program. Există un volum mare de defrișat, rețelele sunt de-a lungul drumurilor, în curțile oamenilor, unde accesul este cum este și se intervine mai greoi", a spus Sorin Mihalache, din cadrul E.on Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
125

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
36

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
101

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...