Prima tranșă de vaccinuri anti-Covid va ajunge la Botoșani

Prima tranșă de vaccinuri anti-Covid va ajunge la Botoșani

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns vineri în România, iar de duminică, 27 decembrie, va începe oficial vaccinarea.

Astfel, 5000 de cadre medicale aflate în prima linie în lupta împotriva pandemiei,  urmează să fie vaccinate în perioada următoare.

La Botoșani va ajunge un lot simbolic de 29 de doze de vaccin anti-Covid, folosit în primă fază de cadrele medicale aflate în primă linie.

Prima tranșă simbolică de vaccinuri va fi urmată de o a doua, până la finele anului, când sunt așteptate încă 150.000 de doze de vaccin.

”România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că va avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie, iar în ceea ce priveşte informaţiile care trebuie să ajungă la populaţie, OUG 63 (n.r. – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare) o să fie completată pentru a continua şi cu această campanie vaccinare în mass-media”, a declarat premierul  Florin Cîţu, prezent la Institutul Cantacuzino.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Spectacol pentru cei mici, în această săptămână, la Teatrul „Vasilache”

astăzi, 12:56
122

În cursul acestei săptămâni, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” invită publicul la vizionarea spectacolului „Motanul încălțat”, după...

ANM: Informare meteo de vreme deosebit de rece. Ninsori și lapoviță la munte

astăzi, 12:07
554

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o noua atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece și intensificări ale vântului.Conform specialiștilor, &icir...

(Foto) Pompierii botoșăneni s-au mobilizat pentru a dona sânge

astăzi, 11:49
158

În fiecare clipă, viața cuiva depinde de o picătură de sânge. Iar speranța vine, uneori, de la oameni pe care nu îi cunoști, dar care vor să ajute fără să aștepte nimic &i...