Prichindeii din Dumeni, comuna George Enescu, cei mai buni pompieri!

Astazi, 26 mai 2008, incepand cu ora 10.00, la Gradinita 21 din municipiul Botosani s-a desfasurat etapa judeteana a Concursului Micii Pompieri, organizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani.

Concursul se adreseaza prescolarilor din grupele mari si pregatitoare si urmareste dezvoltarea capacitatii de intelegere si de apreciere a pericolelor generate de situatii de urgenta, precum si de a promova atitudinile si comportamentele corespunzatoare in situatii de risc.

La start s-au aliniat 16 echipaje de la gradinitele din satul Dumeni, comuna George Enescu, Sulita, Saveni, Lunca, Draguseni, Gradinitele 2, 6, 9, 16, 18, 19 si 22, din Botosani si Gradinitele 3, 6, 8, 9 din Dorohoi. Concursul a avut doua probe, teoretica si practica.

Pe parcursul desfasurarii probei teoretice copiii au demonstrat ca stapanesc notiunile elementare din domeniul situatiilor de urgenta, rezolvand intr-un timp scurt un chestionar tip grila de 10 de intrebari din domeniul apararii impotriva incendiilor.

La proba practica concurentii au realizat un desen/pictura cu tema Prevenirea situatiilor de urgenta si au povestit imaginile pictate in fata juriului. Toti copii au primit diplome de participare.

Primul loc a fost ocupat de echipajul de la Gradinita din satul Dumeni, comuna George Enescu. Premiul II a fost adjudecat de prescolarii de la Gradinita 9 din Dorohoi, iar premiul III a revenit echipajului Gradinitei 8 din Dorohoi.

"Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetelui Botosani acorda o importanta deosebita educarii copiilor asupra pericolului pe care il reprezinta jocul cu mijloacele de aprindere (chibriturile, brichetele, lumanarile, facliile, etc.) in scopul reducerii numarului de incendii provocate de copii si implicit a protejarii vietii acestora. Numai in luna aprilie copiii au provocat 16 incendii din care 10 la depozitele de furaje din gospodaria parintilor. Pagubele produse de acestia au fost estimate la 97.550 din 253.831 lei, valoarea totala a bunurilor distruse de flacari in luna aprilie", a mentionat plutonier Dorina Lupu, ofiter relatii publice in cadrul IJSU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...