În următoarele luni, preÈ›ul la lactate ÅŸi mezeluri va creÈ™te cu 10%. Pe de altă parte, preÅ£urile cărnii de pui ÅŸi de porc vor scădea cu 2% în următoarea perioadă.
PreÅ£urile sunt influenÅ£ate ÅŸi de investiÅ£iile în măsurile de igienă ÅŸi protecÅ£ie împotriva coronavirsului. Acest lucru a făcut ca în prezent costurile de producÅ£ie ale lactatelor să crească, în timp ce preÅ£ul de producÅ£ie al cărnii a scăzut.
”Lactatele ÅŸi materiile prime pentru lactate se vor mări în perioada următoare până la finalul pandemiei ÅŸi vor rămâne crescute ÅŸi după pandemie. Lactatele ocupă, din coÅŸul de cumpărături, o pondere mult mai mare comparativ cu mezelurile. Românii vor prefera să cumpere mai degrabă lactate decât carne. De obicei produsele din carne sunt mai scumpe comparative cu lactatele, de aceea ÅŸi ocupă o pondere mai mica în coÅŸul de cumpărături”, a declarat Vlad Gheorghe, Senior Project Manager al Horváth & Partners România.
Schimbările se justifică prin faptul că cererea pentru lactate a crescut în perioada pandemiei, însă românii au consumat mai puÅ£ină carne cât au stat în izolare.
