Pretul unui film vizionat legal pe net porneste acum de la 5 lei

Pretul unui film vizionat legal pe net porneste acum de la 5 lei
Sperantele internautilor cinefili din Romania ca vor ajunge si ei sa beneficieze de servicii de vizionare a filmelor online ca "in Vest" par a avea din ce in ce mai multe sanse de a se materializa.

Cel mai recent concurent intrat pe acest foarte nou segment online este MediaPro Interactive, care a lansat, la sfarsitul lunii decembrie, versiunea beta a site-ului Muvix.ro – un serviciu de vizionare a filmelor online contra cost, in deplina legalitate. Cu doar trei luni inainte, Filmbox.ro se lansase ca primul serviciu prin care s-a spart gheata in materie de vizionare legala in Romania a filmelor prin internet. Filmele sunt protejate prin tehnologia DRM (Digital Rights Management), tehnologie ce permite accesul la  filmul numai persoanelor care detin licenta de vizionare.

Plata cu card sau prin SMS

Ambele servicii sunt construite pe structura "video on demand" (vizionare la cerere), cu plata electronica, cu card, prin Gecad ePayment (platile fiind procesate in 3-4 minute). In cazul Muvix, cinefilii care si-au creat un cont de utilizator pot alege sa  plateasca si prin SMS, din retelele mobile Orange si Vodafone. In acest caz, valoarea unui SMS este fixa, de 10 euro (cu TVA inclusa), si aceasta va reprezenta creditele disponibile in contul utilizatorului din care va consuma de fiecare data cand doreste sa plateasca un film. Creditul poate fi folosit oricand, intrucat nu expira, insa trebuie consumat pe site deoarece nu se poate returna. Fiecare film poate fi vizionat de cate ori se doreste intr-un interval de timp de 24 de ore din momentul pornirii pentru prima data a filmului.
In cazul Filmbox.ro, filmul poate fi vizionat in timp de trei zile de la efectuarea platii.

Rezolutie High Definition

Filmele de pe Muvix.ro pot fi vizionate, la o calitate de 1.200 Kbps, numai folosind programul Microsoft Silverlight 2.0 (care poate fi descarcat de pe site pentru a fi instalat pe computer) sau o versiune mai recenta a acestuia. Calitatea conexiunii influenteaza calitatea la care va fi vazut filmul si poate fi testata din pagina de cont a fiecaruia.
Filmbox permite vizionarea la rezolutii Standard Definition (SD) sau High Definition (HD), filmele avand extensia .wmv si putand fi vizionate numai pe platforme Windows (2000/XP/ 2003/Vista) si numai cu ajutorul Windows Media Player (versiunile 9-11).
Cei interesati gasesc pe site-uri instructiuni pentru a putea conecta calculatorul sau laptopul la televizor, in functie de tipul de aparatura pe care il detin.
 

 

 

 

Romania Libera

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
379

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
335

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
322

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....