Preţul consultaţiilor stomatologice ar putea creşte

Preţul consultaţiilor stomatologice ar putea creşte
Preţul tratamentelor stomatologice ar putea creşte odată cu completarea trusei de consultaţii cu noi instrumente de unică folosinţă, respectiv frezele dentare, a declarat joi Norina Forna, decanul Facultăţii de Stomatologie Iaşi, la Congresul Internaţional al Societăţii Române de Reabilitare Orală, informeaza realitatea.net.

Dentiştii poartă discuţii cu autorităţile pentru folosirea frezelor dentare de unică folosiţă în cabinete, mai ales în condiţiile în care din octombrie intră în vigoare Directiva europeană privind medicina transfrontalieră. Costul unei astfel de freze dentare poate fi între 5 şi 50 de lei, însă specialiştii străini atrag atenţia asupra riscurilor celor ieftine.

Reprezentantul Asociaţiei Internaţionale a Stomatologilor Gerhard Seeberger spune că, pentru siguranţa pacienţilor, se impune strerilizarea şi dezinfectarea tututor zonelor în care este tratat acesta.

"În Italia, spre exemplu, 20 la sută din ce plăteşte pacinetul la dentist merge pe sterilizare. Frezele ieftine se pot rupe, pot face răni", a spus profesorul Seeberger, cu ocazia Congresului internaţional cu tema provocări ale reabilitării generale şi orale, la Bucureşti.

La rândul ei, Norina Forna spune că atutorităţile trebuie să îi ajute pe practicieni să poată accesa truse de unică folosinţă, pentru că dotarea unui cabinet costă aproximativ 200.000 de euro.
Primul episod dovedit de transmitere a virusului hepatitei B de la un pacient la altul în timpul unor tratamente dentare a fost raportat în 2007 în Statele Unite.

Potrivit ultimului studiu epidemiologic din România, 32 la sută dintre bolnavii de hepatite B şi C au fost infectaţi cu virusurile hepatitice în urma tratamentelor stomatologice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
215

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
400

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
289

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...