Presedintele Serbiei a dizolvat Parlamentul - alegeri legislative anticipate

Presedintele Serbiei a dizolvat Parlamentul - alegeri legislative anticipate
Presedintele Serbiei, Tomislav Nikolici, a dizolvat oficial Parlamentul de la Belgrad, miercuri, deschizand astfel calea organizarii de alegeri legislative anticipate pe 16 martie.

Decizia liderului sarb vine dupa ce partidul principal al tarii, Partidul Sarb Progresiv (PSP) a transmis ca are nevoie de un mandat mai puternic pentru a accelera reformele, informeaza agentia Reuters.

PSP este cel mai popular partid al Serbiei, iar liderul sau, Alexandar Vucic, este vicepremier in coalitia de guvernamant condusa de prim-ministrul socialist Ivica Dacici, pe care este posibil sa il inlocuiasca dupa alegeri.

Coalitia guvernamentala i-a cerut lui Nikolici, marti, sa dizolve Parlamentul si sa convoace alegeri anticipate, la mai putin de doi ani de la ultimele alegeri parlamentare din tara balcanica.

Presedintele sarb a spus ca votul ar urma sa asigure sustinere populara mai mare pentru reformele economice si sociale din Serbia.

Serbia are ca forma de guvernamant republica parlamentara. Tara este in procesul antemergator aderarii la Uniunea Europeana, lucru pentru care este nevoie de reforme dure.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
163

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
924

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
450

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...