Președintele Iohannis, reacție dură la planul de carantinare a persoanelor peste 65 de ani: Inaceptabil! Trăim într-o societate liberă, fără măsuri totalitare

Președintele Iohannis, reacție dură la planul de carantinare a persoanelor peste 65 de ani: Inaceptabil! Trăim într-o societate liberă, fără măsuri totalitare

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat astăzi cel mai dur atac din cele două mandate ale sale la adresa doctorului Streinu-Cercel de la „Matei Balş”, care a propus separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de 3 luni şi izolarea totală la categoria de vârstă 40-65 de ani din cauza epidemiei de Covid-19.

Președintele l-a criticat dur pe doctorul Streinu-Cercel în contextul anunțării măsurilor de relaxare care se vor face dup 15 mai în România.

 „Această relaxare va fi făcută în paşi, nu dintr-odată. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii. În niciun caz, aceste măsuri nu vor fi anunţate de cineva care vrea să se profileze politic.

A apărut o documentaţie de la un institut, altfel bine cotat, despre ce urmează. Aşa nu se poate. Cineva a propus o măsură aberantă, cum că persoanele peste 65  de ani să fie carantinate. Aşa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, nu venim cu astfel de măsuri totalitare. Nu vine să vă ia de acasă şi să vă ducă în carantină sau să vă impună lucruri inumane. Statul nu va impune măsuri inumane”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că măsuri precum cele promovate de Streinu-Cercel nu fac decât să ducă la panică.

„Astfel de planuri nu fac altceva decât să inducă panică în populaţie. Toată lumea trebuie să fie responsabilă. Este important să ştim că după jumătate lunii mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Este încă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri”, a completat Iohannis.

Mai mute despre propunerilor făcute de doctorul Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, puteți găsi parcurgând următorul articol:

Noroc că e democrație în România. În urmă cu trei luni spuneau că e o banală gripă. Acum, specialiștii cer izolarea totală a celor peste 40 de ani!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
48

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
69

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
365

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...