Preşedintele Consiliului Judeţean, bilanţ la final de an: „Botoşaniul este pe primul loc în Moldova în ceea ce priveşte proiectele aprobate”

Preşedintele Consiliului Judeţean, bilanţ la final de an: „Botoşaniul este pe primul loc în Moldova în ceea ce priveşte proiectele aprobate”
Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a făcut un bilanţ al activităţii sale pe anul 2013, privind proiectele implementate de instituţia pe care o conduce şi investiţiile care s-au derulat în acest an în judeţ.

Potrivit acestuia, judeţul Botoşani este pe primul loc, în Moldova, în ceea ce priveşte proiecte noi şi aprobate. Şeful Consiliului Judeţean a spus că este pentru prima dată când judeţul are drumuri care se poate circula în condiţii bune, cele neasfaltate fiind împietruite, iar pe cele cu afalt fiind făcute plombări.

“Pentru prima dată la nivelul judeţului Botoşani toate drumurile judeţene sunt împietruite, au rigole de scurgere, toate drumurile asfaltate sunt plombate şi toate drumurile pe care s-a circulat foarte greu sunt reabilitate. Am reuşit să avem cel mai curajos program ca în doi ani de zile să asfaltăm 130 de kilometri de drum judeţean împietruit. Avem şi drumuri strategice unde am ajuns la o înţelegere cu judeţele Iaşi şi Suceava şi vor fi cu prioritate finanţate prin POR. În acelaşi timp, pregătim pe Programul de Dezvoltare Rurală şi pe alte fonduri europene proiecte să putem reabilita şi drumurile care sunt asfaltate de foarte mulţi ani şi starea lor nu este acceptabilă", declarat Florin Ţurcanu.

În mandatul acestuia s-a reabilitat cu 3,3 milioane de euro drumul judeţean Fundu Herţii-Racovăţ, s-au atras 3,1 milioane de euro pentru reabilitarea Complexului Monahal Coşula, s-a modernizat drumul Pădureni-Coşula-Buda cu 2,3 milioane de euro, cu 7,7 milioane de euro drumul Suharău-Oroftiana, fiind făcute lucrări şi la drumurile judeţene George Enescu-Cordăreni-Vorniceni, Flămânzi-Prăjeni, Avrămeni-Mitoc precum şi la Mihălăşeni.



Ţurcanu a amintit şi de proiectele începute pe vremea fostei conduceri şi care au fost finalizate sau continuate în mandatul său.

Este vorba de investiţia de la Casa Ventura, Casa Garabet Ciomac, şi investiţia de la Spitalul Judeţean care se va finaliza la anul, şi pentru care a fost nevoie de fonduri suplimentare consistente.

În plus, şeful CJ spune că pe parcursul anului 2013 s-au câştigat în instanţă procese foarte grele pentru Consiliul Judeţean.

Un proiect extrem de important pentru judeţ a cărui deblocare s-a reuşit de către actuala conducere a CJ este cel privind alimentarea cu apă în judeţ.

“Am preluat un program de modernizare a aducţiunii de apă în judeţul Botoşani de 102 milioane de euro. Societatea era cu datorii mari şi cu peste 60 de miliarde de lei vechi venituri fictive. Nu avea asigurată partea de cofinanţare de 7 milioane de euro, societatea nu avea nicio şansă să îi ia. Am avut multe discuţii şi am reuşit să convingem BERD-ul să ne dea această cofinanţare. În acelaşi timp, am reuşit să reducem pierderile de la 72 la 62% şi pregătim cel mai curajos program, de 556 de milioane de euro şi toate localităţile cu peste 2.000 de locuitori vor beneficia de apă şi canal pe aceste programe care sunt finanţate din fonduri europene", a completat Florin Ţurcanu, care a precizat că mai este şi etapa a doua unde în localităţile sub 2.000 de locuitori trebuie, împreună cu primarii, să se implementeze proiecte prin programe europene, ca până în anul 2020 să fie apă şi canal în tot judeţul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
109

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
116

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
164

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...