Președintele CJ continuă întâlnirile cu fermierii

Președintele CJ continuă întâlnirile cu fermierii
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, continuă şirul de întâlniri cu fermierii din judeţul Botoşani.

Vineri, 25 ianuarie 2013, acesta a efectuat o vizită în comunele Unţeni, Ungureni şi Coţuşca.

Preşedintele CJ a fost însoţit de Floarea Marocico, director executiv al Camerei Agricole Judeţene, Minodora Vasiliu, directorul  Direcţiei Sanitar-Veterinare, Marcel Niţă de la APIA şiCristian Delibaş, director al Direcţiei Agricole.

La Unţeni, întâlnirea a avut loc în incinta bibliotecii din comună, unde, în prezenţa a aproximativ 75 de persoane, preşedintele CJ a propus soluţii la următoarele probleme ale comunităţii:necesitatea înfiinţării unui centru de colectare a laptelui, delimitarea în piaţă a produselor autohtone de produsele din import, accesul la subvenţii, precum şi necesitatea unui regulament de utilizare a păşunii.



Preşedintele CJ a prezentat planuri pentru creşterea economică a comunei, activităţile vizate fiind agricultura şi zootehnia.

Acesta a încurajat încrederea cetăţenilor în asociaţii şi cooperative, arătând că numai în acest mod de desfăşurare a activităţii vor obţine o dezvoltare economică semnificativă.

La Ungureni, în incinta căminului cultural, în prezenţa a peste 120 de cetăţeni ai comunei, Florin Țurcanu a iniţiat dezbateri legate de oportunităţile locale de dezvoltare, despre problema asigurării culturilor şi liberul acces în pieţe. Totodată, s-a pus în discuţie problema alimentării cu apă a comunei.

Preşedintele CJ a adus la cunoştinţa cetăţenilor că aceştia vor fi informaţi trimestrial cu privire la noutăţi din domeniul agricol şi zootehnic prin intermediul unei reviste ce va fi distribuită gratuit fermierilor din judeţ.

La Coţuşca, în incinta sălii de conferinţe a primăriei, în prezenţa a aproximativ 60 de persoane, a participat la dezbateri şi deputatul Costel Şoptică.

Acesta le-a pus în vedere celor prezenţi că fiscalizarea agriculturii a devenit oficială, totodată clarificând punctual modificările legislative ce vor intra în vigoare de la 1 februarie.

Reprezentanţii APIA, CAJ, DSV şi DA şi-au exprimat disponibilitatea de a oferi oricând consultanţă cetăţenilor, invitându-i astfel pe cei interesaţi la sediile instituţiilor, unde vor găsi mereu uşile deschise.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
20

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
214

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
358

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...