Înalta Curte a DECIS: Dan Voiculescu va fi judecat mai devreme

Înalta Curte a DECIS: Dan Voiculescu va fi judecat mai devreme
Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care este inculpat Dan Voiculescu, se va relua în ultima zi a lunii ianuarie, la Curtea Supremă. Iniţial, a primit termen pentru data de 25 aprilie, dar DNA a solicitat devansarea, iar Înalta Curte a aprobat.
 
Dosarul s-a mai aflat la Înalta Curte, însă aceasta şi-a declinat competenţa, în favoarea Tribunalului Bucureşti, după ce Dan Voiculescu a demisionat din Parlament. Cum politicianul a câştigat un nou mandat de senator, dosarul a revenit, acum, la Înalta Curte de Casaţie. Voiculescu a fost trimis în judecată în 2008, de către procurorii DNA, sub acuzaţia de privatizare frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.
 
Referitor la trecerea dosarului de la Tribunal la Înalta Curte, premierul Vicor Ponta consideră că judecătorul care a decis transferul a făcut o greşeală. Întrebat de jurnalişti de ce a greşit magistratul, Ponta a declarat:
 
"A fost o greşeală a mea că am exprimat un punct de vedere juridic cu care toţi juriştii au fost de acord pe care însă sigur media l-a interpretat exact invers. Era o declaraţie juridică, şi atât, care nu-l avantaja pe domnul Voiculescu. Adică ar fi trebuit judecătorul de la Tribunal să-l judece, să dea sentinţa, nu să amâne procesul. A fost interpretată greşit, m-am învăţat minte! Repet, domnul Voiculescu a fost şi dânsul supărat pentru că era o declaraţie până la urmă care-l dezavantaja."

"A fost o greşeală a mea că am exprimat un punct de vedere juridic cu care toţi juriştii au fost de acord pe care însă sigur media l-a interpretat exact invers. Era o declaraţie juridică, şi atât, care nu-l avantaja pe domnul Voiculescu. Adică ar fi trebuit judecătorul de la Tribunal să-l judece, să dea sentinţa, nu să amâne procesul. A fost interpretată greşit, m-am învăţat minte! Repet, domnul Voiculescu a fost şi dânsul supărat pentru că era o declaraţie până la urmă care-l dezavantaja", informeaza realitatea.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
39

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
78

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
27

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...