Presedintele Basescu isi ia Duster platit de sotie

Presedintele Basescu isi ia Duster platit de sotie
SUV-ul costă 71.016 RON şi a fost achitat de Maria Băsescu. Duster este, de azi, maşina familiei Băsescu, preşedintele alegând un model de serie pentru care a avut o singură cerinţă: să fie roşu.

Preşedintele Traian Băsescu vizitează astăzi uzina Dacia de la Mioveni, ocazie cu care va intra în posesia SUV-ului Duster pe care l-a comandat în urmă cu câteva săptămâni. Conform informaţiilor oferite de Administraţia Prezidenţială, maşina va aparţine familiei Băsescu, în ordinul de plată fiind trecută Maria Băsescu la plătitor şi Traian Băsescu la cumpărător, scrie Gandul.

Maşina preşedintelui a costat 71.016 RON (aproximativ 17.400 euro) şi a fost plătită pe 6 aprilie prin sucursala din Constanţa a unei bănci comerciale. Conform surselor, preşedintele Băsescu nu a primit nici o reducere din partea constructorului şi nici nu există vreo înţelegere privind utilizarea maşinii pe o anumită perioadă. "Este un model obişnuit de serie. Preşedintele va mai utiliza, ocazional, maşina Logan aflată în dotarea SPP", menţionează sursele citate.

Băsescu a vrut Logan alb şi Duster roşu

Se pare că Dusterul preşedintelui va fi roşu, deşi Dacia nu are în ofertă această culoare de caroserie pentru SUV. Dacă la alegerea Loganului Traian Băsescu a cerut o culoare deschisă, cât mai aproape de alb, pentru noua maşină a declarat public faptul că o vrea roşie. În plus, la lansarea Duster de la Geneva, Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia, declara că maşina lui Traian Băsescu nu va avea cea mai scumpă variantă de echipare, adică Laureate. După estimările Gândul, Dusterul prezidenţial ar putea fi versiunea Ambiance 4x4 cu motor de 1,5 litri dCi şi 110 CP, care costă standard 60.621 RON. La aceasta ar putea adăuga pachetul Pack Look, care costă 2.474 RON şi include elemente cu aspect crom satinat: oglinzi retrovizoare exterioare, bare de pavilion longitudinale, scut de protecţie faţă/spate, protecţe praguri, jante de aluminiu 16", geamuri uşi spate, geamuri custode şi lunetă cu tentă fumurie. Pentru 1039 RON maşina poate fi echipată cu ASR - ESP care este disponibil numai pentru această motorizare.

În plus, pot fi adăugate aer condiţionat manual (3.092 RON), pachetul Pack Piele (1.649 RON) care cuprinde tapiţerie Piele/Tep, volan şi ornament schimbător de viteze îmbrăcate în piele, proiectoare ceaţă (412 RON), geamuri electrice spate (412 RON), radio CD MP3 4x15 W cu satelit de comandă pe volan (206 RON) şi Pack Modularitate (618 RON), cu bancheta spate rabatabilă 1/3-2/3, scaun şofer reglabil pe înălţime, centuri de siguranţă faţă reglabile pe înălţime, volan reglabil pe înălţime.

 

Gandul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
340

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
487

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...