Zeci de botoșăneni, titulari de dosare de despăgubire constituite în temeiul legilor fondului funciar, Legii nr. 10/2001, Legii nr. 9/1998 şi Legii nr. 290/2003, dar și directori de instituții publice, au fost prezenți la întâlnirea cu președintele ANRP, discutându-se despre stadiul soluţionării dosarelor de despăgubire constituite în temeiul legilor fondului funciar şi al Legii nr. 10/2001, despre procesul de inventariere a terenurilor şi despre proiectul de lege privind despăgubirile care se acordă titularilor de dosare constituite în temeiul Legii nr. 9/1998 şi Legii nr. 290/2003, care urmează să intre în vigoare în curând.
“S-a furat foarte mult, banii, miliardele de euro, au ajuns la oameni care nu au nicio treabă cu suferința creată dvs. sau părinților dvs. în anii ‘40-‘50. Este oarecum târziu să îndreptăm o parte din marile erori care s-au făcut în această țară dar o să vedeți că prin politicile actuale vom încerca, inclusiv terenuri ale statului prin Prefectură, prin comisia județeană de fondul funciar, să le aducem în proprietatea privată a localităților astfel încât să mai găsim teren și să retrocedăm fizic, iar pe de altă parte o să încercăm să recuperăm mulți bani de la cei care i-au luat fără să aibă dreptul", le-a spus George Băeșu celor prezenți la întâlnire.
Şeful ANRP le-a mai prezentat cetățenilor cum funcţionează instituţia şi i-a înştiinţat că dacă nu vor fi mulţumiţi de hotărârile emise de Instituţia Prefectului şi depun contestaţii, dosarele acestora vor ajunge la ANRP pentru analiză însă nu se vor mai întoarce la Botoşani.
La Prefectura Botoșani, dintre cele 862 de dosare, au mai rămas doar două în lucru, pe Legea 290 privind persoanele deportate din fostele teritorii sovietice.
.jpg)
.jpg)