Presa din Italia: Claudiu Vasile, erou din întâmplare

Presa din Italia: Claudiu Vasile, erou din întâmplare
Nu a ezitat nicio secundă să sară în ajutorul unui tată, a unei mame şi a doi copii mici. Maşina, Toyota Rav, cu o familie din Frascati la bord, s-a răsturnat pe drumul E45 şi un român de circa treizeci de ani aflat în trecere a coborât din maşina sa în plină noapte, sfidând pericolul şi celelalte maşini care treceau cu viteză mare, indiferente la ceea ce se întâmpla.

El, Claudiu Vasile (în fotografie cu soţia), şofer la o firmă din Alto Tiberina, a alertat imediat salvatorii şi a încercat să elibereze cei doi copii care plângeau. Maşina condusă de tată s-a izbit de cauciucul pierdut de un tir cu câteva clipe înainte, răsturnându-se apoi.

"Nu păreau în stare gravă, însă erau tulburaţi – a spus Claudiu – am încercat să-i liniştesc; nimeni nu oprea, dimpotrivă, toţi încercau să evite obstacolul. Am rămas cu soţia mea acolo până la sosirea pompierilor şi a ambulanţei. Din fericire nimeni nu a suferit răni grave…".

Intervenţia acestui tânăr român s-a dovedit a fi fundamentală, mai ales pentru că a evidenţiat cu farurile maşinii sale obstacolul prezent pe carosabil. Accidentul s-a produs vineri, 7 februarie, în jurul orei 20.

Familia din Frascati se îndrepta către Veneto. Toţi au ajuns la spital: îngrijorarea principală era pentru cei doi copii de cinci şi un an. Ambii au primit numai câteva zile de îngrijiri medicale. Le fel părinţii.

Claudiu s-a dus pe timpul serii la spitalul din Città di Castello, pentru a se informa despre starea lor. Un exemplu cu adevărat frumos din partea acestui tânăr român. Un autentic erou din întâmplare.

(La Nazione, via gazetaromaneasca.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
334

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
356

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
216

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...