Premierul Tariceanu a prezentat bilantul guvernarii Cabinetului sau

Premierul Tariceanu a prezentat bilantul guvernarii Cabinetului sau
Premierul Calin Popescu Tariceanu a prezentat astazi bilantul guvernarii pentru perioada 2005-2008. Crestere economica fara precedent, o clasa de mijloc mai puternica, cel mai mare PIB din istoria Romaniei sunt cateva dintre reusitele enumerate de primul ministru.

"In ultimii patru ani am avut onoarea de a fi prim ministru si de a lucra pentru romani", si-a inceput Tariceanu discursul de bilant.

Premierul a enumerat in continuare reusitele Guvernului Tariceanu, subliniind ca Romania a trecut printr-o perioada de crestere economica fara precedent, fapt ce demonstreaza ca PNL a guvernat responsabil.

"Stiu ca sunt romani care nu au simtit pe deplin beneficiile cresterii economice", a spus Tariceanu, explicand ca cea mai buna varianta pentru viitor este continuarea politicilor de dreapta.

"Nu trebuie sa ne intoarcem in trecut la politicile de stanga", crede premierul inca in functie, care critica totodata programul de guvernare PSD-PD-L.

Potrivit lui Tariceanu, in ultimii trei ani au fost cele mai mari investitii de dupa 1990, iar investitorii au venit in Romania pentru ca politicile statului le-au permis sa-si dezvolte afacerile, sustine el.

"Romania se apropie de tarile de nivel mediu din Europa", iar 2008 va fi anul cu cel mai mare PIB din istoria Romaniei, cu 40% peste nivelul din 1990, au fost alte doua aspecte scoase in evidenta in bilantul prezentat de Tariceanu.

Criticile aduse de Calin Popescu Tariceanu programului de guvernare PSD-PD-L sunt vehemente. El sustine ca prin acest program se semneaza condamnarea Romaniei la saracie si la inmormantarea economiei pentru ca masurile din document sunt nerealiste si lipsite de finantare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comisia pentru legile Justiţiei: Hotărârile judecătoreşti pot fi semnate şi cu semnătură electronică calificată

Miercuri, 28 Septembrie 2022
32

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a adoptat un amendament la proiectul privind organizarea judiciară care prevede ca hotărârile judecătoreşti să poată fi semnate şi cu semnă...

Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB după primele opt luni ale anului

Miercuri, 28 Septembrie 2022
34

Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,4% din Produsul Intern Brut după primele opt luni ale acestui an, de la 1,94% din PIB în primele şapte luni, potrivit datelor publicate lu...

Terenurile de sport din curțile școlilor pot fi folosite de copii, gratuit, după orele de curs – proiect adoptat de Senat, trimis în dezbatere la Camera Deputaților pentru decizie

Miercuri, 28 Septembrie 2022
50

Copiii vor avea acces, gratuit, la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, a...