Prelungirea termenului de plata a medicamentelor loveste in bolnavi si falimenteaza farmaciile

Prelungirea termenului de plata a medicamentelor loveste in bolnavi si falimenteaza farmaciile
"Au facut aceasta propunere ca sa ne poata amana si mai mult? Farmaciile, ca societati comerciale, au nevoie de un contract care sa se respecte", spune presedintele Colegiului Farmacistilor Botosani. 

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a propus inasprirea conditiilor de plata, prin impunerea a 210 zile pentru medicamentele decontate in cadrul programelor nationale de sanatate. Decizia este cuprinsa in proiectul de contract-cadru pe anul 2011 și urmează să se aplice de la 1 ianuarie.

Intr-un comunicat oficial, Colegiul Farmacistilor atrage atentia ca foarte multe farmacii intra in insolventa din cauza faptului ca nu-si mai pot achita facturile catre furnizori.

Cei care vor avea de suferit cel mai mult de pe urma acestei decizii vor fi, insa, tot bolnavii, pentru ca accesul la tratament le va fi limitat. Pentru a nu se incarca cu restante si mai mari catre furnizori, farmaciile vor evita, probabil, sa mai vanda aceste medicamente.

Afectati sunt in special bolnavii cu boli extrem de complicate, care nu pot supravietui fara medicamente, si anume cei care sufera de HIV, cancer si diabet.

"In conditiile in care noi nu ne-am primit banii de 270 de zile, aceasta propunere a CNAS este irelevanta. Daca acest nou termen propus de Casa s-ar respecta, ar fi bine. Au facut aceasta propunere ca sa ne poata amana si mai mult? Farmaciile, ca si societati comerciale, au nevoie de un contract care sa se respecte. Farmaciile trebuie sa faca platile catre furnizori la date fixe", a precizat Maricica Cazacu, presedintele Colegiului Farmacistilor Botosani. 

 

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
51

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
40

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
286

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...