Prefectura cere supraveghere video în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului, zone considerate de infracționalitate ridicată

Prefectura cere supraveghere video în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului, zone considerate de infracționalitate ridicată

Instituția Prefectului a transmis, la începutul acestei săptămâni, o adresă către Primăria municipiului Botoșani, prin care s-a revenit la problema montării unor camere de supraveghere video de înaltă performanță în zonele Parcul Tineretului și Centrul Vechi, considerate de infracționalitate ridicată, a afirmat prefectul județului, Dan Nechifor.

Potrivit oficialului, un astfel de demers a fost făcut și în anul 2016, însă cererea, avizată de structurile locale de ordine publică, rămăsese fără răspuns.

„Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 vizavi de suplimentarea numărului de camere și modernizarea, din punctul meu de vedere, a sistemului de supraveghere video în cele două zone să spunem cu infracționalitate crescută”, a precizat Nechifor.

El a adăugat că organele de anchetă ridicau adesea problema îngreunării administrării probatoriului, imaginile video fiind un instrument eficient în oricare cercetare.

 

Spune-ne opinia ta