Prefectul Costică Macaleţi şi-a adus soţia acasă-FOTO

Maria Macaleţi, soţia prefectului Costică Macaleţi, a ajuns, luni seara, acasă, la Botoşani.

Duminică dimineaţa, la vârstă de 59 de ani, aceasta a pierdut lupta cu o boală necruţătoare, stingându-se din viaţă la Spitalul Fundeni din Capitală. Până în ultima clipă l-a avut alături pe soţul ei.

Luni la prânz, maşina care a transportat sicriul cu trupul neînsufleţit al Mariei Macaleţi a pornit către Botoşani.

Luni, in jurul orei 18.00, la Biserica Cuvioasa Parascheva de pe Pietonalul Unirii s-au adunat rudele, dar şi şefii unor instituţii şi foşti colegi de partid ai lui Costică Macaleţi. Printre cei care au venit să îi aducă un ultim omagiu Mariei Macaleţi s-au numărat subpefectul Gelu Ţigănucă, Marius Budăi, directorul Casei Judeţene de Pensii, Costel Lupaşcu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Răzvan Rotaru, comisarul şef al Gărzii de Mediu, Cristian Cucoreanu, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, consilierul judeţean Gheorghe Vâzdoagă.

De asemenea, printre cei prezenţi s-a numărat şi Manuela Zarug, patroana Serconf, fabrică la care Maria Macaleţi a fost director comercial.

Puţin după ora 19.30, maşina cu sicriul Mariei Macaleţi a intrat pe poarta Bisericii. Acesta a fost vegheat în permanenţă de prefect care, vizibil afectat de pierderea suferit, a izbucnit în lacrimi în momentul în care a dat cu ochii de cei care îl aşteptau. Cu toţii l-au îmbrăţişat şi au încercat să îi mai aline suferinţa.

Maria Macaleţi a fost depusă la Biserica de pe Pietonalul Unirii, unde cei care au cunoscut-o îi vor putea aduce un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc miercuri, soţia prefectului urmând a fi înhumată în Cimitirul Pacea.




















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANM: Cod galben de ploi și vânt la Botoșani!

astăzi, 09:03

Această avertizare, dar și o informare de ploi sunt valabile până la noapte.  Din această dimineață până la noapte, în 14 județe este valabilă o avertizare cod galbe...

Calendar ortodox,12 octombrie: Sf. Mc. Prov, Tarah şi Andronic; Sf. Ier. Cosma, Episcopul Maiumei

astăzi, 08:05

Tarah era bătrân, roman cu neamul şi avea slujba de ostaş. Prov era din Tracia, iar Andronic era din Efes, scrie ziarullumina.ro. Pentru credinţa lor au fost cumplit chinuiţi, tăvăliţ...

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...