GRAV accident de circulaţie lângă Dorohoi, provocat de un șofer începător: Cinci copii şi doi adulți au fost răniţi! FOTO

Un grav accident de circulație, soldat cu șapte victime, s-a produs, luni seara, în apropierea municipiului Dorohoi. Două copile sunt în stare gravă și au fost transferate la Iași.

Cristian Motoc, în vârstă de 26 de ani, din Brăești, se deplasa la volanul unui Ford Mondeo dinspre George Enescu către Dorohoi. În mașină cu acesta se mai aflau soția sa și cei trei copii, și alți doi soți împreună cu doi copii.

În apropierea municipiului Dorohoi, într-o curbă la dreapta, șoferul, care are permis de doar patru luni, a pierdut controlul volanului, a lovit un mal de pământ, iar mai apoi autoturismul s-a dat de câteva ori peste cap.

Bărbatul, pasager în mașină, a povestit că a spart geamurile pentru a putea ieși și și-a luat în brațe pruncul de patru luni, pe care tocmai îl botezase duminică, și a plecat către spital cu prima mașină care a trecut prin zonă.

“La volan era vărul soţiei mele şi înainte de a ne răsturna a apucat să îmi spună: Iulian, roata. Maşina a început să meargă stânga, dreapta şi am ajuns cu roţile în sus. Aveam centura pusă şi mi-am scos-o şi am început să dau cu piciorul în geam să scot copii. Dar ei erau deja afară, pe unde au ieşit nu ştiu. Eram disperat şi am fugit să caut o maşină să aduc copiii la spital. Nu mai ştiam ce era cu mine., a povestit pasagerul. 

Mai multe Ambulanțe au plecat către locul accidentului, toți cei cinci copii suferind răni. Aceștia au ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean în stare mai gravă fiind o fetiță de 6 ani și una de 3 ani și jumătate, cea din urmă fiind în comă de gradul II, III. Medicii au decis ca cele două micuțe să fie transferate la Iași.

“Am preluat un copil în vârstă de 6 ani cu un traumatism caranio-cerebral acut închis. Starea copilului este gravă, este în stare somnolentă. În urma accidentului a mai fost rănită grav o fetiță, fiind în comă de gradul II-III", a declarat medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.  

La spital au ajuns și mamele copiilor, care de asemenea au suferit mai multe traumatisme.

Polițiștii sosiți la locul accidentului l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Potrivit reprezentanților IPJ, din primele cercetări ca și cauză a producerii acestui accident este viteza excesivă.













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANM: Cod galben de ploi și vânt la Botoșani!

astăzi, 09:03

Această avertizare, dar și o informare de ploi sunt valabile până la noapte.  Din această dimineață până la noapte, în 14 județe este valabilă o avertizare cod galbe...

Calendar ortodox,12 octombrie: Sf. Mc. Prov, Tarah şi Andronic; Sf. Ier. Cosma, Episcopul Maiumei

astăzi, 08:05

Tarah era bătrân, roman cu neamul şi avea slujba de ostaş. Prov era din Tracia, iar Andronic era din Efes, scrie ziarullumina.ro. Pentru credinţa lor au fost cumplit chinuiţi, tăvăliţ...

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...