Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

Cu o zi înainte de ședința Colegiului Prefectural, la sediul Colegiului Național „A.T. Laurian” s-a desfășurat o ședință în cadrul căreia directorii și directorii adjuncți ai școlilor din județul Botoșani au fost instruiți cu privire la managementul cazurilor de violență în școli.

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn Tudor, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Ulterior, Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a făcut un apel către toate instituțiile abilitate pentru îmbunătățirea gradului de siguranță în unitățile de învățământ din județul Botoșani.

Sunt convins că situațiile prezentate astăzi pot fi îmbunătățite și în acest sens vreau să fac un apel atât la dumneavoastră, cât și către Inspectoratul Școlar Județean să ne asigurăm că putem crește gradul de siguranță școlară în județul Botoșani. Bineînțeles, prin acțiunile pe care ni le propunem și pe care ar trebui să le prioritizăm în acest sens”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

Trimisul Guvernului în teritoriu a făcut referire și la obținerea autorizațiilor de securitate, dar și la verificarea și evaluarea instalațiilor electrice din școli.

Și aici mă refer la analiza unităților de învățământ pentru securitate, la autorizații de funcționare, inclusiv la evaluarea și verificarea instalațiilor electrice din toate unitățile de învățământ. Țineți minte că la un moment dat am vorbit de evaluarea și verificarea instalațiilor electrice din județul Botoșani, ca să vedem starea loc, vechimea lor, să nu ne trezim cu surprize. Țin să felicit Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani pentru că am făcut pași înainte în acest sens, dar avem tot timpul de corectat și de îmbunătățit. Observ că s-au făcut progrese în acest sens comparativ cu ultimul bilanț, dar putem îmbunătăți lucrurile acestea printr-un efort comun”, a adăugat prefectul Sorin Cornilă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
19

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
66

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
143

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...